Ce bani a reuşit statul să recupereze de la Gheorghe Dincă, supranumit „Monstrul din Caracal”

Data:

Share post:

Gheorghe Dincă, supranumit „Monstrul din Caracal” de către presă, a fost obligat să plătească despăgubiri în valoare de 100.000 de euro familiilor victimelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, precum și cheltuieli judiciare de 750.000 de lei către stat.

Din lichidarea bunurilor lui Gheorghe Dincă, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor provenite din Infracțiuni (ANABI) a acumulat într-un cont doar suma de 20.763, provenind din vânzarea celor 29 de tone de fier vechi adunate în curte, precum și din cele două autoturisme.

În locuința lui Gheorghe Dincă, procurorii au confiscat suma de doar 1.775 de lei, pe care ANABI a depus-o într-un cont. Ca urmare, procurorii au instituit sechestru asupra terenurilor și construcțiilor deținute de Gheorghe Dincă în Caracal:

  • Un teren intravilan de 1.184 mp.
  • Un teren intravilan, categorie curți construcții, în suprafață de 1.220 mp.
  • Un teren intravilan de 1.856 mp.
  • Construcții cu destinația „locuință” având o suprafață de 121 mp la sol, „construcții anexă” având o suprafață de 91 mp la sol și „construcții anexă” având o suprafață de 196 mp la sol, acestea totalizând o suprafață de 463 mp.
  • Un teren arabil intravilan în suprafață de 463 mp.

Pentru recuperarea prejudiciului, ANABI și Fiscul sunt obligate să valorifice toate aceste bunuri, însă se pare că există reticență în cumpărarea proprietăților asociate „Monstrului din Caracal”, așa cum reiese din documentele dosarului. Până în prezent, ANABI a vândut unele bunuri, iar sumele obținute au fost depuse în contul deschis conform legislației, cu un sold curent de 20.763,48 RON.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...