Reprezentanții Euroins au publicat lista cu opțiunile pe care cei care au încheiat polițe de Răspundere Civilă Auto (RCA) le au, după decizia Autorității de Supraveghere Financiară de ridicare a autorizației de funcționare a firmei de asigurări.
2,5 milioane de români au polițe RCA la Euroins.
„Vă informăm că prin Decizia nr.262 a Autorității de Supraveghere Financiară din data de 17 martie 2023, a fost retrasă autorizația de funcționare a societății EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
Ca urmare a acestei decizii, asigurații societății au dreptul de a denunța contractele de asigurare încheiate cu EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., precum și dreptul de a recupera primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare, proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor.
De asemenea, orice persoană care invocă un drept de creanță împotriva EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., după producerea unor riscuri acoperite printr-o poliță de asigurare valabilă, între data retragerii autorizației de funcționare și cea a denunțării contractelor de asigurare, va putea solicita deschiderea dosarului de daună la Fondul de garantare a asiguraților (FGA), în acord cu prevederile art.12 din Legea nr.213/2015”, se arată pe site-ul companiei.
Compania de asigurări Euroins a acuzat vineri ASF că nu a ținut cont de auditurile derulate de BERD, acționar al Euroins, și nici de cel al EIOPA, atunci când a decis ridicarea licenței de funcționare.
ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA ca administrator interimar al societății.