Cea mai frumoasă pisică din lume este din România. Faceți cunoștință cu Yan Panco, un Maine Coon superb

Data:

Share post:

Veste bună pentru iubitorii de animale. O pisică din România a câștigat titlul de cel mai frumos motan din lume. În vârstă de patru ani, Panco’s Elros a fost decernat cu titlul Word Winner 2023 în cadrul celei mai prestigioase expoziții de acest gen din lume.

O pisică din România a fost declarată cea mai frumosă din lume. Este vorba de un motan din rasa gigant Maine Coon. Mustăciosul cu nouă vieți a câștigat titlul de World Winner 2023 în cadrul expoziției mondiale FIFe World Show, ediția găzduită în acest an de Franța.

Un motan din România a câștigat titlul de cea mai frumoasă pisică din lume

Concursul s-a desfășurat săptămâna trecută în perioada 28-29 octombrie într-o locație pe măsura evenimentului. Parc des Expositions din Strasbourg, o locație nouă și modernă. Paco a avut concurență serioasă. S-a remarcat din cele peste 1.300 de pisici venite din toată lumea spre bucuria celor câteva mii de spectatori.

Stăpânul motanului devenit celebru este Yan Panco, din București Yan aduce pentru prima oară în România celebrul trofeu ”FIFe Word Winner”. Pisica Maine Coon există încă din anii 1800 și este considerată cea mai veche rasă de pisică autohtonă din SUA.

Robustă și solidă, pisica Maine Coon este cunoscută pentru dimensiunile sale masive, blana zbârcită și urechile mari și ciufulite. În timp ce Maine Coon ar putea părea intimidantă pentru unii, această rasă este un gigant blând cu o personalitate dulce și relaxată. Ca dovadă, câinii pot fi parteneri de nădejde pentru această rasă de feline.

animale de companie, maine coon, pisica

Caracteristicile piscii Maine Coon

Se spune că are o dispoziție asemănătoare cu cea a câinilor. Pisica Maine Coon este inteligentă, prietenoasă și blândă. Liniștite și sigure pe ele, aceste feline au tendința de a lua totul cu calm și sunt parteneri de joacă excelenți pentru copiii. De obicei, ele pot coexista în mod pașnic cu alte animale de companie, inclusiv cu alte pisici și câini prietenoși cu pisicile.

Maine Coonii sunt sociabili și curioși. Pot fi găsiți, de obicei, oriunde este acțiune în casă, introducându-se în orice situație interesantă. Vorbăreți, dar nu prea zgomotoși, se exprimă printr-o varietate de miaunături și triluri blânde și melodioase.

Sunt pisici destul de ușor de dresat și le place să învețe trucuri, răspunzând bine la metodele pozitive de dresaj și la mâncăruri gustoase. În ciuda vechiului stereotip, Maine Coonii iubesc adesea apa și se pot juca în ea. Se pot scălda și chiar înota, informează thesprucepets.com.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...