Cel puţin 40 de morţi şi peste 700 de răniţi după ce Hamas a atacat Israel

Data:

Share post:

Mișcarea palestiniană Hamas a anunțat lansarea „Operațiunii Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului, afirmând că intenționează să pună capăt „tuturor crimelor ocupației”.

Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, a transmis că au fost lansate peste 2.500 de rachete. Ministrul israelian al Apărării a declarat stare de război, iar Israelul a ripostat cu operațiunea Sabia de Fier.

Premierul Benjamin Netanyahu a asigurat că sunt „în război și vom câștiga”. Ministerul de Externe român a recomandat evitarea călătoriilor în Israel. Bilanțul conflictului indică cel puțin 40 de morți și peste 700 de răniți.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că Hamas a făcut „o greșeală importantă” și că Israelul se află în „stare de război”. Ambasadele Franței și SUA au condamnat atacurile Hamas. Confruntările au provocat cel puțin 40 de morți și peste 700 de răniți. În contextul escaladării conflictului, sute de locuitori din Gaza au fugit în zonele limitrofe Israelului.

Conflictul a început cu lansarea a peste 2.500 de rachete din Fâșia Gaza către Israel. Hamas a declarat că aceasta este „cea mai mare bătălie care pune capăt ocupației”. Israelul a răspuns cu intensificarea atacurilor aeriene. Un civil israelian a fost ucis, iar presa israeliană a relatat despre atacuri armate în orașul Sderot.

Serviciul de ambulanță al Israelului a trimis echipe în zonele afectate, iar locuitorii au fost sfătuiți să rămână în case. Armata israeliană avertizează că Hamas va plăti „un preț greu” pentru acțiunile sale, iar premierul Netanyahu se va întâlni cu oficiali de securitate. În Gaza, locuitorii au raportat ciocniri armate și au observat mișcări semnificative de luptători înarmați.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...