Cer salarii mai mari cu peste 1.000 de lei, la Complexul Energetic Oltenia

Data:

Share post:

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia (CEO) cer majorarea salariilor pentru mineri și energeticieni, cu cel puțin 1.000 de lei. Solicitarea este susținută la negocierile dintre administrație și sindicate, care au loc în luna martie.

Liderii sindicatelor, care participă la negocierile contractului colectiv de muncă a producătorului de energie din Oltenia, susțin că majorările nu pot fi mai mici decât cele din anul anterior.

“Ceea ce pot să spun că ne dorim cu certitudine este să obținem maximum posibil. Atunci, la ce am mai participa la negocieri, dacă vine administrația, ne prezintă un proiect de buget și sănătate! Nu! Obligația noastră, ca lideri de sindicat, este să ne batem pentru drepturile salariaților și de a obține venituri cât mai mari pentru aceștia”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

CEO se află în proces de restructurare, grupurile pe bază de cărbune ale companiei urmând a fi închise și înlocuite de surse de producere a energiei regenerabile, până în 2032.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...