Cer salarii mai mari cu peste 1.000 de lei, la Complexul Energetic Oltenia

Data:

Share post:

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia (CEO) cer majorarea salariilor pentru mineri și energeticieni, cu cel puțin 1.000 de lei. Solicitarea este susținută la negocierile dintre administrație și sindicate, care au loc în luna martie.

Liderii sindicatelor, care participă la negocierile contractului colectiv de muncă a producătorului de energie din Oltenia, susțin că majorările nu pot fi mai mici decât cele din anul anterior.

“Ceea ce pot să spun că ne dorim cu certitudine este să obținem maximum posibil. Atunci, la ce am mai participa la negocieri, dacă vine administrația, ne prezintă un proiect de buget și sănătate! Nu! Obligația noastră, ca lideri de sindicat, este să ne batem pentru drepturile salariaților și de a obține venituri cât mai mari pentru aceștia”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

CEO se află în proces de restructurare, grupurile pe bază de cărbune ale companiei urmând a fi închise și înlocuite de surse de producere a energiei regenerabile, până în 2032.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...