O inmormantare crestina este un eveniment solemn care respecta obiceiurile si traditiile religioase crestine. In general, o inmormantare crestina are mai multe etape care pot varia in functie de traditiile si practicile specifice ale fiecarei denominari religioase.
In mare majoritate, aceste etape pot fi parcurse mai usor, cu ajutorul unei firme de profil care ofera pachete funerare, transport funerar, constructii funerare s.a.m.d.
Etape din cadrul organizarii unei inmormantari cu ajutorul unei firme cu servicii funerare
In cazul in care nu se colaboreaza cu o firma de pompe funebre si monumente funerare Bucuresti, familia si prietenii trebuie sa se ocupe de pregatirea corpului pentru inmormantare. In general, aceasta sarcina consta in spalarea si imbracarea decedatului in haine curate. Este o misiune dificila, pe care doar niste profesionisti o pot asigura impecabil. In plus, in unele cazuri, corpul trebuie sa fie imbalsamat pentru a se incetini procesul de degradare, ceea ce inseamna ca solutia se va gasi tot la persoane avizate.
Serviciul funerar este adesea organizat la biserica sau la capela, unde rudele, prietenii si cunoscutii se aduna pentru a-i aduce omagiu decedatului. Serviciul este condus de un preot sau de un alt lider religios si include de obicei citiri din Biblie, cantari religioase, rugaciuni si omagii ale celor apropiati. Aceata etapa poate fi organizata impecabil de o firma de pompe funebre.
Dupa serviciul funerar, cortegiul se indreapta catre cimitir pentru a face inmormantarea. Corpul este plasat intr-un sicriu si asezat in mormant. Apoi, se rostesc rugaciuni si se depun flori inainte ca mormantul sa fie acoperita cu pamant. In mod evident, transportul persoanei decedate poate fi realizat de o cu servicii funerare dedicate.
Dupa inmormantare, rudele si prietenii se aduna pentru o masa funerara – pomana. Aceasta poate fi organizata intr-un restaurant sau acasa si include de obicei preparate diverse. Pomana este un obicei traditional in cultura romaneasca care consta in organizarea unei mese in memoria unei persoane decedate.
Desi pomana este un obicei traditional romanesc, exista unele diferente regionale in ceea ce priveste modul de organizare si alimentele pregatite. De exemplu, in unele zone, pomana poate fi organizata la biserica, in timp ce in alte zone este organizata la domiciliul familiei decedate sau la un restaurant. De asemenea, alimentele pregatite pot varia in functie de preferintele regionale, dar cele mai frecvente sunt sarmalele, carnatii, puiul la tava, cartofii prajiti, placintele si alte preparate traditionale. Exista firme care asigura servicii funerare care se pot ocupa inclusiv de pregatirea pomenei.
In functie de practicile specifice ale fiecarei denominatiuni crestine, alte etape pot fi incluse intr-o inmormantare. In general, o inmormantare crestina este un eveniment solemn care permite familiei si prietenilor sa aduca un ultim omagiu persoanei decedate.