Ciolacu: Guvernul trebuie să se restructureze

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, că Guvernul trebuie să fie mult mai eficient şi pentru asta trebuie să se restructureze. ”Am văzut în pandemie, în timpul crizei energetice, că nu s-a ridicat la adevăratele provocări”, a spus el, precizând că s-au luat multe decizii pe colţul mesei şi întârziat. Premierul a spus că în viitorii 5, 7 ani categoric trebuie să finalizăm încă 1000 km de autostradă.

”Avem două mari provocări, avem PNRR, care înseamnă atât resurse financiare dar cel mai mult înseamnă reforme de fond, nu de formă şi cred că sunt cele mai dure reforme de implementat post-decembristă şi avem cea mai mare provocare, aderarea la OCDE. Amândouă am putea spune că pot crea un plan pentru România. Trebuie să ţinem cont de contextul extern, de crizele de securitate, energetice şi trebuie să învăţăm din ultimii doi, trei ani, ce înseamnă cu adevărat provocările, iar Guvernul trebuie să fie mult mai eficient. Iar ca să fie mai eficient trebuie să se restructureze, fiindcă am văzut în pandemie, în timpul crizei energetice, că nu s-a ridicat la adevăratele provocări”, a spus Ciolacu Ciolacu în cadrul conferinţei de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”.

Premierul a precizat că ”s-au luat multe decizii întârziat, s-au luat multe decizii pe colţul mesei şi atunci va trebui ca împreună cu reformele din PNRR să vedem care sunt priorităţile”.

”Creşterea economică a României, pe primul trimestru, mică, cât a fost, a fost pe investiţii şi avem investiţii în transporturi, s-au deblocat marile şantiere în ultima perioadă, în ultimii 2 ani de zile şi avem prima mie de kilometri. (..) În viitorii 5, 7 ani categoric trebuie să finalizăm încă 1000 km. Anul acesta şi la începutul anului viitor vor veni şi primele trenuri noi după Revoluţie. Asta e realitatea românească în sfârşit schimbăm garniturile de la Metrorex, asta înseamnă PNRR şi asta înseamnă un plan bine stabilit”, a completat Ciolacu.

Premierul a mai spus că ”avem investiţiile din sănătate, marile promisiuni ale politicienilor, cu spitale regionale, spitale focalizate pe arşi, care în sfârşit au intrat în linie dreaptă şi cu investiţiile venite complementar cu PNRR de la BEI, unde nu se obţin finanţări decât dacă ai un plan bine stabilit şi investiţiile majore atât în învăţământul clasic şi mai ales în învăţământul dual, centrele care s-au dezvoltat în primul rând în zona Ardealului”.

”Este pentru prima oară când odată cu finalizarea şi a autostrăzii Moldovei deja avem centre pentru învăţământ dual în zona Moldovei de unde am avut cea mai mare migraţie de români şi de forţă de muncă de plus valoare către restul Europei”, a mai spus el.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...