Ciolacu vrea să înveţe digitalizare de la UiPath. Întâlnire cu Daniel Dines

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, în urma unor discuţii cu conducerea companiei UiPath, că autorităţile române vor să înveţe din experienţa acesteia şi din modelele de lucru cu sectorul public din ţări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite. ”Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat”, arată el.

”M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software şi o companie creată în România, despre soluţiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului. Am avut un dialog extrem de deschis şi de pozitiv cu Daniel Dines şi echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învăţăm din experienţa şi modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din ţări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite. Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

El şi-a exprimat încrederea că această companie va fi un partener pe termen lung.

”Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noştri de termen lung în această privinţă şi cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines şi tinerii săi, care au construit, cu energie, disciplină şi multă pricepere, un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari”, a adăugat Ciolacu.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...