Cioloș, după ce a văzut proiecte în 23 de județe: „Există o Românie a speranței, în care regăsesc energia bună și calea corectă” (VIDEO)

Data:

Share post:

Europarlamentarul Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României, consideră că în ciuda „zgomotului” politic în România reală există mii de oameni-resursă care fac, în orașul sau în satul lor, lucrurile să se miște într-o direcție modernă, europeană și civilizată.

Dacian Cioloș a văzut în ultimele 6 luni zeci de proiecte sociale sau antreprenoriale din 23 de județe ale țării.

„Decuplarea politicienilor de la problemele României reale are loc pentru că, după alegeri, aceștia se mai întâlnesc în general doar cu susținătorii sau cu membrii lor de partid și uită că sunt acolo ca să urmărească interesul general.

Însă problemele reale ale oamenilor continuă să existe și între campaniile electorale.

De la începutul anului, am avut un program consistent de mers prin țară, de bătut România la pas, folosind la maximum timpul alocat vizitelor și întâlnirilor cu cetățenii, fără să renunț la activitatea din comisiile de specialitate sau la prezența fizică în plen în sesiunile de vot de la Strasbourg și Bruxelles.

Am fost până acum în 23 de județe din toate regiunile.

M-am întâlnit cu sute de oameni, femei și bărbați, tineri și seniori, antreprenori, profesori, educatori, fermieri, medici, studenți, voluntari, asistenți sociali, reprezentanți ai autorităților locale, oameni are fac bine în comunitățile lor.

Am văzut peste 60 de obiective, de la proiecte sociale ale unor fundații comunitare la mici afaceri rurale, de la spitale și case de bătrâni la start-up-uri și inițiative de protejare a biodiversității sau a patrimoniului cultural, de la puncte gastronomice locale la proiecte educaționale pentru copiii din comunitățile sărace, de la centre de îngrijire a persoanelor cu boli incurabile la comunități de inovare și cercetare”, explică europarlamentarul, fost președinte al grupului politic Renew Europe din Parlamentul European.

Dacian Cioloș are și mai multe concluzii cu privire la direcția României după ce s-a întâlnit, la firul ierbii, cu sute de oameni.

„Rezultatul în plan personal a fost să descopăr o Românie vie, cu resurse enorme de energie și cunoaștere în mai toate domeniile în care statul este deficitar.

Peste tot am întâlnit oameni cu proiecte, idei și inițiative materializate în reușite. Oameni-resursă care fac, în orașul sau în satul lor, lucrurile să se miște într-o direcție modernă, europeană și civilizată.

Mai multe fotografii, dar și detalii despre proiectele și oamenii întâlniți, puteți găsi pe: dacianciolos.eu

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...