CJ Dolj spune că rampa dintre terminalele Aeroportului Craiova nu este „rampă de acces”, dar restricţionează accesul pe ea. Niciun răspuns despre costurile investiţiei (FOTO)

Data:

Share post:

Consiliul Judeţean Dolj transmite într-un răspuns oficial către Reporter 24 că rampa dintre terminalele Sosiri şi Plecări de la Aeroportul Internaţional Craiova nu are destinaţia „rampă de acces” ci este anexa unei scări. În schimb, accesul pe această rampă a fost restricţionat.

Forul judeţean transmite că ranoa este „anexa unei scări de acces pentru personalul aeroportului”. Iar coridorul nu a fost restricţionat accesului publicului din raţionamente de facilitare a accesului cât mai uşor între terminale, în sezonul rece.

Răspunsul CJ Dolj a venit în urma unei solicitări a Reporter24.INFO. Site-ul solicita, printre altele, şi care este valoarea investiţiei şi în ce condiţii s-a făcut recepţia lucrării. Aceste întrebări au rămas fără răspuns, însă.

„Investiția pentru rampa pentru bagaje şi persoane cu dizabilități din interiorul Acroportului International Craiova, aşa cum o denumiţi în cerere, nu are destinație rampă de acces, fiind anexa unei scări de acces pentru personalul aeroportului. Coridorul pe care se află rampa, nu este destinat accesului publicului, acesta fiind o cale mai rapidă între terminalul „Plecări” şi terminalul „Sosiri”, destinat personalului care deserveşte aeroportul.

Coridorul nu a fost restricționat accesului public, din dorința conducerii aeroportului de a facilita accesul cât mai uşor al pasagerilor pe perioada sezonului rece între cele două terminale. Calea de acces a publicului în incinta aeroportului nu prezintă diferențe de nivel, nefiind nevoie de rampa de acces, atât terminalul de Sosiri cât şi terminalul de Plecări având acces direct din exterior. Trotuarul aeroportului este accesibilizat în dreptul intrărilor şi ieşirilor din clădire. Totodată, aeroportul este dotat cu lift accesibilizat, care permite accesul publicului la etajul superior”, se arată în răspuns.

Reprezentanţii CJ Dolj au mai transmis că accesul pe acea rampă a fost restricţionat, ataşând şi fotografii.

„Aeroportul este dotat şi cu ambulift care facilitează accesul în aeronave al pasagerilor. La cererea persoanelor cu dizabilități, aeroportul pune la dispoziția acestora, personal medical care se ocupă de problemele lor şi îi însoţesc pe toată perioada cât se află în aeroport, punând la dispoziție și fotolii rulante pentru aceste persoane. În prezent, accesul pe acestă rampă a fost restricţionat, aşa cum reiese și din fotografiile anexate”, mai arată ei.

Răspunsul oficial primit de la CJ Dolj:

Rampa respectivă a fost fotografiată de craioveanca Emilia Neagu, și postată pe Facebook.

„Două rampe pentru bagaje au construit in Aeroportul Craiova și ambele arată de parcă au vrut să facă vârful Omu. Imposibil de urcat și coborât cu bagaje dacă ai picioare.

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar face o persoana cu dizabilități sau o mamă cu bebeluș in cărucior. Eu nu blestem, dar, știți voi”, este o parte din mesajul craiovencei, citat de PRESShub.

 

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...