CJ Dolj spune că rampa dintre terminalele Aeroportului Craiova nu este „rampă de acces”, dar restricţionează accesul pe ea. Niciun răspuns despre costurile investiţiei (FOTO)

Data:

Share post:

Consiliul Judeţean Dolj transmite într-un răspuns oficial către Reporter 24 că rampa dintre terminalele Sosiri şi Plecări de la Aeroportul Internaţional Craiova nu are destinaţia „rampă de acces” ci este anexa unei scări. În schimb, accesul pe această rampă a fost restricţionat.

Forul judeţean transmite că ranoa este „anexa unei scări de acces pentru personalul aeroportului”. Iar coridorul nu a fost restricţionat accesului publicului din raţionamente de facilitare a accesului cât mai uşor între terminale, în sezonul rece.

Răspunsul CJ Dolj a venit în urma unei solicitări a Reporter24.INFO. Site-ul solicita, printre altele, şi care este valoarea investiţiei şi în ce condiţii s-a făcut recepţia lucrării. Aceste întrebări au rămas fără răspuns, însă.

„Investiția pentru rampa pentru bagaje şi persoane cu dizabilități din interiorul Acroportului International Craiova, aşa cum o denumiţi în cerere, nu are destinație rampă de acces, fiind anexa unei scări de acces pentru personalul aeroportului. Coridorul pe care se află rampa, nu este destinat accesului publicului, acesta fiind o cale mai rapidă între terminalul „Plecări” şi terminalul „Sosiri”, destinat personalului care deserveşte aeroportul.

Coridorul nu a fost restricționat accesului public, din dorința conducerii aeroportului de a facilita accesul cât mai uşor al pasagerilor pe perioada sezonului rece între cele două terminale. Calea de acces a publicului în incinta aeroportului nu prezintă diferențe de nivel, nefiind nevoie de rampa de acces, atât terminalul de Sosiri cât şi terminalul de Plecări având acces direct din exterior. Trotuarul aeroportului este accesibilizat în dreptul intrărilor şi ieşirilor din clădire. Totodată, aeroportul este dotat cu lift accesibilizat, care permite accesul publicului la etajul superior”, se arată în răspuns.

Reprezentanţii CJ Dolj au mai transmis că accesul pe acea rampă a fost restricţionat, ataşând şi fotografii.

„Aeroportul este dotat şi cu ambulift care facilitează accesul în aeronave al pasagerilor. La cererea persoanelor cu dizabilități, aeroportul pune la dispoziția acestora, personal medical care se ocupă de problemele lor şi îi însoţesc pe toată perioada cât se află în aeroport, punând la dispoziție și fotolii rulante pentru aceste persoane. În prezent, accesul pe acestă rampă a fost restricţionat, aşa cum reiese și din fotografiile anexate”, mai arată ei.

Răspunsul oficial primit de la CJ Dolj:

Rampa respectivă a fost fotografiată de craioveanca Emilia Neagu, și postată pe Facebook.

„Două rampe pentru bagaje au construit in Aeroportul Craiova și ambele arată de parcă au vrut să facă vârful Omu. Imposibil de urcat și coborât cu bagaje dacă ai picioare.

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar face o persoana cu dizabilități sau o mamă cu bebeluș in cărucior. Eu nu blestem, dar, știți voi”, este o parte din mesajul craiovencei, citat de PRESShub.

 

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...