CJ Olt a obţinut o finanţare de 15 milioane lei pentru 15 microbuze şcolare hibride. Unde vor fi distribuite

Data:

Share post:

Consiliul Județean Olt a semnat, joi, contractul de finanțare, prin care se obțin 15 milioane lei pentru achiziția a 15 microbuze pentru transportul elevilor din județul Olt.

Potrivit unui comunicat al CJ Olt, microbuzele vor ajunge la elevii școlilor din localitățile Osica de Sus, Tufeni, Scărișoara, Crâmpoia, Cilieni, Fălcoiu, Văleni, Brastavățu, Izbiceni, Rusănești, Tia Mare, Dăneasa, Mărunței, Dobrun, Curtișoara.

Proiectul a fost depus în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat” și are finanțare prin Agenția Fondului pentru Mediu.

Acest proiect se alătură celui, în valoare de 35 de milioane lei, depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce vizează achiziția a 20 de microbuze electrice.

„Pentru ambele programe de finanțare, criteriul de selecție a localităților beneficiare a fost numărul mare de elevi.

Împreună, contribuim la un mediu mai curat și oferim elevilor noștri mijloace de transport sigure și prietenoase cu mediul”, transmite CJ Olt.

 

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...