Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Data:

Share post:

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt vizate infracţiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și șantaj, după ce Curtea de Apel Craiova a decis rejudecarea cazului.

Nicușor Daniel Oacă, cunoscut interlop, a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare, așa cum a fost stabilit inițial.

Dragoș Măru Bran va executa cea mai mare pedeapsă, de 13 ani, el aflându-se în detenție la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, având în vedere condamnările anterioare pentru infracțiuni similare.

Toți ceilalți inculpați din acest dosar, respectiv Predescu Mircea, Predescu Cătălin, Pîrlogea Florea și Camen Nicușor, rămân cu pedepse cu executare primite iniţial:

Cătălin-George Predescu – cinci ani si patru luni închisoare;

Florea Pîrlogea – trei ani şi opt luni închisoare;

Nicuşor Camen – opt ani închisoare;

Mircea-Adrian Predescu – trei ani închisoare.

Acuzaţiile DIICOT

Pe 3 aprilie 2019, ofiţerii SCCO Olt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au efectuat 32 de percheziţii în Caracal și comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea de proxeneţi din Caracal acorda împrumuturi cu dobânzi lunare de până la 100%, iar când datornicii nu mai puteau plăti erau ameninţaţi sau sechestraţi.

Procurorii spun că gruparea s-a constituit începând cu anul 2014. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, suspecții au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 și 100% lunar, recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj, în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri”, se arată în comunicatul DIICOT din aprilie 2019.

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...