CNA întrerupe emisia unei televiziuni pentru că nu a prezentat dovezi despre „tunelurile din Bucegi”

Data:

Share post:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat miercuri că sancţionează postul Naşul TV cu întreruperea emisiei pentru 10 minute, în data de 13 septembrie, de la ora 19.00, după ce reprezentanţilor postului li s-a solicitat să prezinte dovezi despre existenţa unor tuneluri secrete de sub Munţii Bucegi, subiect care a fost dezbătut într-o emisiune din luna mai.

Consiliul a reanalizat, miercuri, emisiunea „Să vorbim despre tine”, difuzată de postul Naşul TV în data de 05.05.2023 şi moderată de Gabriela Caliţescu.

Potrivit CNA, „în această ediţie, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini ca provenind din interiorul munţilor Bucegi, afirmând că aici ar exista „Tunele care duc în alte continente (…),Tunele enorme, incredibil de mari, aici în România” şi că „Au găsit tehnologie extraterestră în munţii noştri (…) O tehnologie extraordinar de avansată, care ar schimba tot sensul lumii pe pământ”.

Secvenţe relevante din ediţia respectivă au fost vizionate în şedinţa publică a CNA din 23.08.2023, dată la care membrii Consiliului au decis amânarea cu două saptămâni a speţei, pentru a oferi radiodifuzorului posibilitatea de a aduce dovezi în sprijinul acestor ipoteze.

Având în vedere că Naşul TV nu a prezentat dovezile solicitate şi ţinând cont de încălcarea repetată a dispoziţiilor art. (3) alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, Consiliul a decis să sancţioneze postul Naşul TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza, în data de 13.09.2023, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare.

 

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...