Coaliţia PSD-PNL ia o pauză în vederea alegerilor. Ciucă anunţă renunţarea la listele comune: „Strategia PNL va fi să se distanteze de PSD”

Data:

Share post:

Cea mai mare necunoscută înainte de cele patru scutinuri din anul 2024 este dacă partidele din coaliţia de guvernare, PSD – PNL, vor continua colaborarea şi în legislatura următoare.

Liderii celor două partide de guvernare au evitat să spună clar dacă PSD şi PNL vor candida pe liste comune, invocând de cele mai multe ori faptul că, în această perioadă foarte grea din punct de vedere economic, se concentrează pe a guverna eficient şi nu îşi fac încă planuri electorale.

Totuşi, odată cu apropierea anului electoral 2024, apele încep să se limpezească şi apar din ce în ce mai multe semnale că liberalii şi social-democraţii vor merge fiecare pe drumul lor în vederea participării la cele patru scrutinuri – europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Nicolae Ciucă a participat joi la o întâlnire cu liderii PNL, la Sinaia, unde, conform Stiripesurse, ar fi comunicat că nu se pune problema listelor comune.

„Vom avea candidati proprii la toate tururile de alegeri. Dupa alegeri discutam despre o posibila colaborare, coaliție de guvernare. Strategia PNL va fi să se distanteze de PSD și să aibă propria comunicare. Comunicarea se va face separat de PSD”, a explicat Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate, precizând şi că nu se va mai prezenta la evenimente alături de Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă i-a atenționat pe liberali cu privire la faptul că în 2024 nu au voie să vină cu proiecte legislative născute din ambiţii sau interese personale.

„Avem un angajament asumat la nivelul Coaliției ca bugetul să treacă până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanța ambiții electorale”, a spus Ciucă.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...