Consilierii judeţeni au aprobat bugetul Oltului pentru 2023

Data:

Share post:

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Olt pentru anul 2023.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că bugetul nu este unul mulţumitor, astfel că au fost reduse cheltuielile de dezvoltare.

„Astăzi, am aprobat bugetul Consiliului Judeţean Olt. Aşa cum am spus de când fusese pus pe transparenţă, este un buget într-o perioadă de criză, o perioadă grea. Bineînţeles că, atunci când bugetul nu este unul mulţumitor, principalele lucruri la care se renunţă sunt investiţiile pentru nu putem să lăsăm Direcţia Copilului şi celelalte instituţii din subordine să nu funcţioneze şi să nu poată să meargă mai departe”, a declarat Marius Oprescu.

Chiar şi aşa, adaugă el, forul judeţean face eforturi pentru a continua investiţiile începute. Pe lângă investiţiile finanţate din bugetul propriu, CJ Olt continuă să atragă fonduri europene şi guvernamentale.

„Cu toate acestea, Consiliul Judeţean Olt, prin chibzuinţă, a găsit resursele necesare, ca de fiecare dată, să continuăm investiţiile începute şi în special vorbesc de investiţiile proprii de la Spitalul Judeţean Slatina. Continuăm reabilitarea Blocului materno-infantil şi a Secţiei Pavilionului Medicală. De asemenea, avem atât investiţii noi cât şi investiţii pe care le continuăm. Este vorba despre Căminul de Bătrâni de la Fălcoiu, pe care l-am început în urmă cu doi ani şi îl continuăm. Sperăm ca anul acesta să-l şi finalizăm. De asemenea, avem investiţii noi, aşa cum aţi putut vedea din proiectele de aprobare a indicatorilor în ceea ce priveşte Spitalul Schitu-Greci şi Spitalul Judeţean. Bineînţeles că sunt şi o serie de investiţii din fonduri europene atât din POR-ul vechi – avem cele două drumuri în realizare, iar până la 31 decembrie trebuie să le finalizăm – cât şi pe PNRR, cinci proiecte. Astăzi am aprobat indicatorii pentru patru dintre el, de reabilitare termică a clădirilor publice: căminul de bătrâni, sediul Direcţiei Copilului, Centrul Militar Judeţean şi Pavilionul Medicală din Spitalul Judeţean. Pentru Pavilionul Materno-Infantil, deja au fost aprobaţi indicatorii, încă de anul trecut. De asemenea, avem pe programul Anghel Saligny trei proiecte care vor începe anul acesta”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt concluzionează că investiţiile continuă: „Deci, ne facem treaba în continuare! Chiar dacă bugetul nu este unul aşa cum ne-am dorit, investiţiile continuă şi nu ne vom opri”.

 

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...