Consilierii judeţeni au aprobat bugetul Oltului pentru 2023

Data:

Share post:

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Olt pentru anul 2023.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că bugetul nu este unul mulţumitor, astfel că au fost reduse cheltuielile de dezvoltare.

„Astăzi, am aprobat bugetul Consiliului Judeţean Olt. Aşa cum am spus de când fusese pus pe transparenţă, este un buget într-o perioadă de criză, o perioadă grea. Bineînţeles că, atunci când bugetul nu este unul mulţumitor, principalele lucruri la care se renunţă sunt investiţiile pentru nu putem să lăsăm Direcţia Copilului şi celelalte instituţii din subordine să nu funcţioneze şi să nu poată să meargă mai departe”, a declarat Marius Oprescu.

Chiar şi aşa, adaugă el, forul judeţean face eforturi pentru a continua investiţiile începute. Pe lângă investiţiile finanţate din bugetul propriu, CJ Olt continuă să atragă fonduri europene şi guvernamentale.

„Cu toate acestea, Consiliul Judeţean Olt, prin chibzuinţă, a găsit resursele necesare, ca de fiecare dată, să continuăm investiţiile începute şi în special vorbesc de investiţiile proprii de la Spitalul Judeţean Slatina. Continuăm reabilitarea Blocului materno-infantil şi a Secţiei Pavilionului Medicală. De asemenea, avem atât investiţii noi cât şi investiţii pe care le continuăm. Este vorba despre Căminul de Bătrâni de la Fălcoiu, pe care l-am început în urmă cu doi ani şi îl continuăm. Sperăm ca anul acesta să-l şi finalizăm. De asemenea, avem investiţii noi, aşa cum aţi putut vedea din proiectele de aprobare a indicatorilor în ceea ce priveşte Spitalul Schitu-Greci şi Spitalul Judeţean. Bineînţeles că sunt şi o serie de investiţii din fonduri europene atât din POR-ul vechi – avem cele două drumuri în realizare, iar până la 31 decembrie trebuie să le finalizăm – cât şi pe PNRR, cinci proiecte. Astăzi am aprobat indicatorii pentru patru dintre el, de reabilitare termică a clădirilor publice: căminul de bătrâni, sediul Direcţiei Copilului, Centrul Militar Judeţean şi Pavilionul Medicală din Spitalul Judeţean. Pentru Pavilionul Materno-Infantil, deja au fost aprobaţi indicatorii, încă de anul trecut. De asemenea, avem pe programul Anghel Saligny trei proiecte care vor începe anul acesta”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt concluzionează că investiţiile continuă: „Deci, ne facem treaba în continuare! Chiar dacă bugetul nu este unul aşa cum ne-am dorit, investiţiile continuă şi nu ne vom opri”.

 

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...