Constructorul Drumului Expres, Dorinel Umbrărescu, desemnat de Primăria Slatina personalitatea anului în economie. Cine sunt ceilalţi laureaţi

Data:

Share post:

În cadrul manifestării „Gala Laureaţilor”, care se desfăşoară la finalul lunii ianuarie cu ocazia împlinirii a 656 de ani de la prima atestare documentară a Slatina, municipalitatea conferă titlul de personalitatea anului în domenii cum ar fi sport, cultură sau economie, pentru activităţi care au promovat Slatina, în anul care s-a încheiat.

În domeniul cultural, distincţia de personalitate a anului va fi conferită directorului Muzeului Judeţean Olt George Smarandache şi lui Valeru Ciurea.

George Smarandache este scriitor, scenograf şi regizor, pe lângă activitatea susţinută pe care o are în cadrul Muzeului. De curând a lansat la Coteana, localitatea sa natală, trei volume de cărți – „Fluturele alb”, „Colonelul” și „Pețitorii”. De asemenea, în ultima perioadă scrie cărți pentru copii, acum fiind la a cincea de acest gen. În ultimii doi ani, George Smarandache s-a implicat în recuperarea unei Brățari Dacice, un tezaur foarte important pentru județul nostru, de la Muzeul Național de Istorie, dar a adus în custodia muzeală mai multe tezaure numismatice, găsite de către cercetători amatori, pasionați de istorie.

Valeru Ciurea este un iubitor al culturii și şi-a dedicat viaţa în slujba artei.  Un om al tradițiilor și obiceiurilor, un pasionat de fotografie, de arte plastice, film și teatru, Valeru Ciurea a susținut, de-a lungul timpului, o activitate complexă și diversă în domeniul artei: de la dezbateri pe teme culturale tradiționale, la expoziții de artă și fotografie, până la pelicule de film și documentare.

Umbrărescu, personalitatea anului în economie

Primăria Slatina acordă distincţia de personalitatea anului în economie omului de afaceri Dorinel Umbrărescu a cărui firmă a constribuit decisiv la dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Olt prin construirea Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Dorinel Umbrărescu a pus bazele celor două companii care i-au adus succesul, Technostrade și Spedition UMB, firmele care au construit şoseaua de mare viteză care tranzitează judeţul Olt.

Diana Lixăndroiu şi Andreea Jifcu, personalităţile anului în sport

În ceea ce priveşte sportul, personalităţile anului au fost desemnate handbalista Diana Lixăndroiu şi tenismena Andreea Jifcu.

Diana Lixăndroiu este componentă a lotului de handbal al echipei naționale de handbal a României și a echipei CSM Slatina.

În anul 2023, a fost medaliată cu bronz la Campionatul European desfășurat la Pitești și a participat cu lotul echipei feminine de handbal la Campionatul Mondial desfășurat în Danemarca, Suedia și Norvegia.

Andreea Jifcu este o tânără în vârstă de doar 15 ani, din Slatina, considerată o sportiva de aur a județului nostru, cu un potențial uriaș pentru a ajunge o sportivă de top. În prezent, Andreea Jifcu este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Slatina și este pregătită de către antrenoarele Felicia Coneschi și Andreea Zanfir.

Are în palmares multe medalii obținute la campionatele naționale și internaționale iar în vara anului 2022 slătineanca a obținut, alături de lotul național de tenis de masă U15, titlul de campioană europeană. În anul 2023 a obținut medalia de aur la competiția TOP 16 U15, desfășurată la Dumbrăvița în județul Timiș.

Premiu pentru activităţi sociale

Personalitatea anului în domeniul social a fost desemnată Laura Popescu. Ajutată de echipa de proiecte sociale din cadrul ARTROM STEEL TUBES SA, este iniţiatoarea mai multor proiecte sociale care au avut un impact în comunitatea din judeţul Olt, dar şi în judeţul Caraş-Severin. În 2023, cel mai important proiect a fost Proiectul de Parteneriat Educațional privind prevenirea fenomenului de Bullying, denumit pe scurt “STOP BULLYING”, care s-a derulat la Slatina şi la Reşiţa.

Distincţiile se vor decerna cu ocazia împlinirii a 656 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, în cadrul manifestării „Gala Laureaților”, ediţia a VIII-a, organizată în perioada 20-24 ianuarie 2024.

 

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...