Consultare publică pentru traseul drumului de mare viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin

Data:

Share post:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a iniţiat astăzi consultarea publică privind traseul drumului de mare viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin.

„Toți cei interesați sunt invitați să consulte variantele de traseu (care au fost alese în urma finalizării Analizei Multicriteriale a variantelor de traseu – Etapa I) și completeze un formular, o pot face până în data de 08.04.2024, ora 23:59″, a transmis CNAIR.

CNAIR a semnat, în data de 09 iunie 2023, cu Asocierea S.C. D P CONSULT S.A. – S.C. EXPLAN S.R.L. – S.C. GEOLOGIC SITE S.R.L. – SCA TEAHA&FÜZESI, contractul de servicii pentru elaborare studiu de fezabilitate pentru ,,Drum de mare viteza Filiași-Drobeta Turnu Severin”. Valoarea Contractului de servicii este de 21.053.116,64 lei fără T.V.A. finanțarea fiind asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile în cadrul Programului Transport.

Drumul de mare viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Filiași și Drobeta-Turnu Severin, precum și comunitățile învecinate de congestiile din trafic.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...