Control judiciar pentru fiul fostului baron Nicolae Bădălău. Este acuzat că ar fi dat mită unui primar

Data:

Share post:

Procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale a unui om de afaceri, acuzat de dare de mită. Potrivit surselor G4Media e vorba despre Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD Nicolae Bădălău.

Potrivit procurorilor DNA, Bădălău jr. ar fi dat mită unui primar de comună giurgiuveană pentru a primi un contract de înființare a unei rețele de apă.

„În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Urmărirea pe numele lui Gabriel Bădălău a pornit de la dosarul tatălui său, când procurorii au găsit la perchezițiile informatice discuții între Elena Matache și fiul baronului, din lunile septembrie-octombrie 2021. Din acestea reieşea că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

Tatăl lui Gabi Bădălău, fostul senator și baron PSD Niculae Bădălău, este și el sub control judiciar din 10 martie, după ce a stat trei luni după gratii într-un dosar de corupție conex.

Potrivit rechizitoriului DNA, Bădălău a fost acuzat că i-a cerut unui primar de comună din Giurgiu să atribuie un contract unei firme conduse de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...