Control judiciar pentru fiul fostului baron Nicolae Bădălău. Este acuzat că ar fi dat mită unui primar

Data:

Share post:

Procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale a unui om de afaceri, acuzat de dare de mită. Potrivit surselor G4Media e vorba despre Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD Nicolae Bădălău.

Potrivit procurorilor DNA, Bădălău jr. ar fi dat mită unui primar de comună giurgiuveană pentru a primi un contract de înființare a unei rețele de apă.

„În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Urmărirea pe numele lui Gabriel Bădălău a pornit de la dosarul tatălui său, când procurorii au găsit la perchezițiile informatice discuții între Elena Matache și fiul baronului, din lunile septembrie-octombrie 2021. Din acestea reieşea că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

Tatăl lui Gabi Bădălău, fostul senator și baron PSD Niculae Bădălău, este și el sub control judiciar din 10 martie, după ce a stat trei luni după gratii într-un dosar de corupție conex.

Potrivit rechizitoriului DNA, Bădălău a fost acuzat că i-a cerut unui primar de comună din Giurgiu să atribuie un contract unei firme conduse de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...