CORESPONDENŢĂ de la Strasbourg | Europarlamentar USR, despre alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei: Sunt foarte, foarte, foarte mulți penali în Alianța Parastas

Data:

Share post:

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe spune că nu vede rostul alianţei făcute de Uniunea Salvaţi România cu PMP şi Forţa Dreptei, despre care spune că este „Alianţa Parastas”.

Vlad Gheorghe le-a declarat jurnaliştilor români veniţi la Plenara Parlamentului European de la Strasbourg că în PMP există foarte multe persoane cu probleme penale, şi că actualii şefi ai USR au renunţat la orice criterii de integritate.

„Eu le-am spus de multă vreme, sunt foarte, foarte, foarte mulți penali în Alianța Parastas, aduși din afară. Asta e un lucru, mă rog, înainte de Alianța Parastas, se spunea în partide că am trecut de la „fără penali” la „alianța cu penali”. Astea sunt niște lucruri peste care oameni ca mine nu trec și mulți dintre ei nu o să treacă peste chestiile astea. Cel puțin la PMP e jale, sunt oameni împotriva cărora am luptat când eram în asociații, în ONG-uri, mulți dintre noi, cărora le-am făcut mulți dintre noi plângeri penale, pe vremea aia. Nu putem să fim frați, acum, nu se poate. Dacă îl voiau pe Tomac, puteau foarte bine Tomac cu cine mai voia el să intre în USR și îndeplineau criteriile de integritate din USR. Așa trebuie să faci când intri, trebuie să îndeplinești acele criterii. Or lucrul ăsta nu se întâmplă cu actuala alianță. Alianța asta nu are niciun criteriu de integritate, nimic, sunt doar criterii politice”, a declarat Vlad Gheorghe.

Pe de altă parte, europarlamentarul USR reaminteşte că nu a fost lămurită din punct de vedere juridic problema preşedintelui PMP, în registrul partidelor politice figurând fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

„Asta o dată, după aia, în capitolul juridic e o problemă că PMP-ul este la Diaconescu. Oricum te uiți, în registrul partidelor politice, este Diaconescu președinte. Dar au și dosarul ăla pe care înțeleg că l-au pierdut cu AEP-ul acum, în care AEP-ul a spus că nu se poate face niciun fel de plată, toate plățile-s blocate și tot ce s-a făcut anterior s-a făcut nelegal, pentru că Diaconescu este cel care are semnătura legală și atunci nu poți să să faci plăți. Or, intri într-o alianță cu partid care e al altuia, care are 80 și ceva de litigii pentru acea semnătură și care are toate conturile blocate de autorități le statului? Pe mine mă ocolește logica  asta”, a mai declarat Vlad Gheorghe.

El a adăugat că o gaşcă „a pus mâna pe USR”.

„Gașca care a pus mâna pe USR a făcut alianța asta parastas cu tot felul de mortăciuni politice, pentru că asta sunt acolo, cu o șleahtă de penali: dacă vă uitați la poza aia pe care au făcut-o la Parlament, în stânga și în dreapta e plin de dosare penale d-alea frumoase – aș zice eu că și viitoare, la cum văd că se întâmplă lucrurile administrația locală. Eu nu pot cu așa ceva. Eu n-am semnat la „Fără penali” și n-am fost la 10 august ca să să ce? Pentru că mă pun ei pe listă? Nu, mulțumesc!”, a adăugat Vlad Gheorghe.

În luna decembrie, Forţa Dreptei, USR şi PMP au anunţat formarea Alianţei Dreapta Unită, un pol politic de dreapta dedicat reconstrucţiei României, cele trei partide urmând că candideze pe listă comună la alegerile europarlamentare din 2024. Primii opt candidaţi ai alianţei sunt Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoş, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...