CORESPONDENŢĂ de la Strasbourg | Europarlamentarul Victor Negrescu solicită mai mult sprijin pentru fermieri din partea Uniunii Europene

Data:

Share post:

Eurodeputatul Victor Negrescu a intervenit în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii privind fermierii europeni, pentru a solicita mai mult sprijin pentru aceștia din partea Uniunii Europene și asigurarea de subvenții egale pentru toți fermierii din statele membre.

„Domnule Comisar, fermierii din toată Europa și din țara mea, România, au nevoie de sprijinul Uniunii Europene.

Trebuie să coborâți din turnul de fildeș și să discutați direct cu fermierii și cu oamenii care trăiesc în mediul rural. Nu le mai puteți impune lucruri fără să discutați cu ei. Agricultură fără fermieri nu există!”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a subliniat demersurile realizate în legislativul european pentru fermieri și a reiterat responsabilitatea comisarului de resort, care face parte din grupul anti-european conservator, solicitând ca acesta să intre în dialog cu fermierii.

„Am solicitat, în calitatea mea de responsabil pentru bugetul european, fonduri suplimentare pentru agricultură și pentru mediul rural. Am obținut zeci de milioane de euro, dar necesarul este mult mai mare.

Din păcate, nu a existat sprijin suficient pentru acest domeniu! Inclusiv dumneavoastră, ca reprezentant al Grupului anti-european conservator, din care din face parte România, partidul AUR, sunteți responsabil pentru acest eșec!

Prin petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, recunoscută oficial de Parlamentul European, am expus încă din vara anului trecut doleanțele fermierilor din România.

Una dintre cerințe era ca subvențiile primite să fie egale la nivel european. Trebuie să sprijinim modernizarea agriculturii și să-i susținem mai mult pe tinerii fermieri și pe toți cei care trăiesc în mediul rural. Vrem o viață decentă pentru fermierii europeni!”, a subliniat chestorul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...