Creştini îndemnaţi să se lepede de pisici. „Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad!”

Data:

Share post:

Un preot român a stârnit un val de controverse după ce a pornit o campanie de înfierare împotriva… pisicilor. Slujitorul Domnului susţine că cei ce „nu se leapădă de pisică” vor merge în Iad.

„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afrimând că sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, a scris preotul Matei Vulcănescu.

Cu o zi înainte acesta a făcut o altă postare şi mai şocantă. „Ori pisica, ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”, a scris preotul.

Ieri, preotul a continuat, revoltat de reacţia iubitorilor de animale. „M-am luat de idolul pisică și vă doare! Lepădați- vă de idol și uniți- vă cu Hristos! Una este să hrănești animalul, să- l duci la veterinar, să- l îngrijești și alta e să- l idolatrizezi!”, a scris acesta. Ulterior preotul a adăugat că „idolatria față de pisică/ câine este flagel național!”.

Astăzi Matei Vulcănescu a revenit cu un nou mesaj pentru iubitorii de pisici.” Voi, care vă închinați la pisici și câini, de ce mâncați găini și porci și viței? Pare că idolatria egipteană a pisicii și demonii Egiptului lucrează bine în “ modernitate””, a scris acesta.

Acces interzis în biserici

În prezent, Matei Vulcănescu este preot slujitor în Grecia. În 2015, sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a emis o hotărâre prin care i se interzice să intre în orice biserică, mănăstire sau schit din sud-estul României, potrivit adevarul.ro.

În trecut, preotul a avut mai multe derapaje. Una dintre ele a făcut referire la oamenii care îl venerează pe Arsenie Boca.

„Având în vedere zecile și sutele de comentarii pro Arsenie Boca și aproape zero comentarii referitoare la lupta împotriva panereziei ecumeniste, putem să vedem o foarte bună statistică prin care înțelegem de ce oamenii nu înțeleg ereziile părintelui Arsenie Boca, adulatorii lui Boca fiind ei înșiși indiferenți sau ecumeniști, relativiști și materialiști, sau emo, sau obsedați de acest idol”, a spus el.

În 2016, Matei Vulcănescu revenea cu alte afirmații șocante.

„Nu mai omorâți copii în pântece pentru că îi trimiteți în iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorâți-i. E un păcat mai mic!”.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...