Cu 80% mai puţin gunoi la Depozitul de la Bălteni. CJ Olt, noi paşi pentru construirea Staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor

Data:

Share post:

Consiliul Judeţean Olt a aprobat un nou proiect care vizează construirea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor.

Staţia va fi instalată în proximitatea Celulei 1 o stație de tratare mecano-biologic. Această staţie este concepută pentru procesul de recuperare a materialelor reciclabile din mai multe tipuri de deșeuri, dar și pentru a stabilizarea fracției organice din acestea.

„Unul dintre proiectele aprobate în şedinţa CJ privește dezmembrarea cărții funciare de la Centrul de management al deşeurilor de la Bălteni în două cărți funciare. Pe unul dintre terenuri, urmează să construim mai departe o altă compoentă a proiectului de management al deșeurilor. Așa cum știți, ne-am propus să construim o stație de tratare mecano-biologică astfel încât deșeurile care în mod normal trebuia să ajungă în celula construită de noi acolo să fie mult mai puține. Prin acest tratament, se estimează că maximum 20% din gunoiul care ajunge acum pe groapă va mai ajunge pe acolo. Acest lucru face, în primul rând, ca aceea celulă să se umple mult mai târziu sau celulele viitoare și în același timp să producem anumite cantități de material care poate fi folosit ca energie termică, în special pentru fabricile de ciment”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Investiţia într-o Staţie de tratare mecano-biologică se ridică la aproximativ 20 milioande euro, iar bani vor fi atraşi din fonduri europene.

„Noi, încă din exercițiu bugetar european trecut, care s-a închis la 31 decembrie 2023 am făcut o serie de demersuri, am scos la licitație consultantul care urmează să construiască acel proiect. De asemenea, după ce a fost desemnat câștigătorul, deja s-au făcut anumiți pași și anumite documente din proiectul viitor sunt deja făcute și decontate din fonduri europene. Urmând ca în perioada următoare, odată cu finalizare a ghidului solicitantului, care acum e pus în transparență, dar el nu este definitiv, să încărcăm proiectul și să vedem ce finanțare vom obține”, a mai declarat Oprescu.

Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt este un proiect derulat de CJ Olt în valoare de peste 38 milioane euro, tot fonduri europene.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...