Cum au votat românii din diaspora la alegerile europarlamentare

Data:

Share post:

PSD și PNL au obținut cele mai multe voturi de la românii stabiliți în străinătate. 21,23% a obținut alianța dintre liberali și social-democrați, conform datelor culese de la Biroul Electoral Central.

AUR și SOS, cele două partide extremiste au însă împreună mai multe voturi decât PNL și PSD. Astfel, românii din diaspora au votat AUR în procent de 14,68%, iar SOS România a primit 13,55% din voturile numărate până la această oră.

Sunt numărate 209.556 de voturi din totalul de 216.002 exprimate, conform site-ului AEP.

Alianța Dreapta Unită a strâns din diaspora 34.257 de voturi, ceea ce reprezintă 16,34%, iar REPER are 20.360 de voturi (9,71%).

Candidații independenți Vlad Dan Gheorghe și Nicu Ștefănuță au 5,12%, respectiv 5,91%, în timp ce soțul Dianei Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost votat de 3.754 de persoane (1,79%).

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...