Cum poți decora locul deasupra patului din dormitor: 5 idei

Data:

Share post:

Dormitorul este camera în care petreci mai mult timp decât crezi. De aceea, el trebuie să-ți creeze în fiecare zi o stare de calm și de relaxare și să te îmbie la un somn odihnitor.

Majoritatea persoanelor care își amenajează pe cont propriu locuința se rezumă, în cazul dormitorului, la un pat și două noptiere, alături de o comodă TV și un dulap pentru haine. Cu toate acestea, pentru a crea atmosfera dorită, ai nevoie și de un decor pe măsură.

Iată cum să decorezi locul de deasupra patului, care rămâne, de regulă, gol. Acesta este esențial pentru a amenaja un dormitor confortabil și primitor!

1. Alege un pat cu tăblie

Dacă nu vrei să investești în tablouri și alte decorațiuni sau nu ești încă hotărât ce anume vrei să folosești în amenajarea camerei, poți opta cu încredere pentru un pat modern pentru dormitor, care să servească drept piesă principală.

Alege unul cu o tăblie înaltă, tapițată cu material textil sau catifea. Poți alege fie o tăblie simplă, în nuanța preferată, pentru un look minimalist, fie o tăblie cu textură și modele, care să decoreze armonios zona de deasupra patului.

De asemenea, o idee excelentă este și să alegi o tăblie separată, ce poate fi considerată o piesă de mobilier, cu spații pentru depozitare. Poziționeaz-o chiar în spatele patului, lipită de perete. Pe suprafața acesteia poți pune veioze, decorațiuni moderne sau minimaliste luminoase, precum și lumânări parfumate sau o vază cu florile preferate.

2. Optează pentru un tablou supradimensionat, cu ramă inedită

În cazul în care cauți o soluție simplă, dar cu impact mare, decorează spațiul de deasupra patului cu un tablou masiv, centrat în raport cu cadrul patului.

Poate fi vorba despre o pictură pe care o adori și care te calmează, într-o ramă aurie cu ornamente, sau o ilustrație modernă, cu ramă minimalistă. Tu alegi ce design vei crea.

Indiferent de stilul ales, vei obține o încăpere armonioasă, decorată clasic, dar extrem de chic!

3. Creează un colaj din mai multe tablouri de dimensiuni diferite

Dacă nu îți place ideea de tablou supradimensionat sau nu te poți hotărî la o singură imagine, poți face un colaj din mai multe fotografii, puse în rame diferite.

Poți alege chiar un colaj modern, gata făcut, pe care trebuie doar să-l montezi pe peretele de deasupra patului. Acesta conține o singură imagine „construită” din bucăți, asemenea unui puzzle.

Poți crea și un fel de „moodboard” din mai multe tablouri cu rame mai mari și mai mici, în care să expui imagini armonioase, cu aceeași schemă de culori, care te inspiră sau îți aduc aminte de dorințele tale.

La final, spațiul va fi umplut, dormitorul va avea un aspect echilibrat, iar tu te vei simți confortabil și motivat de spațiul pe care l-ai creat.

4. Montează rafturi interesante

Pe lângă ilustrații, tablouri și picturi, poți umple locul de deasupra patului și cu rafturi de diferite feluri. Acestea nu numai că decorează dormitorul, dar sunt și utile atunci când vrei să le folosești ca spațiu pentru depozitare.

Poți alege rafturi simple, drepte, din lemn sau PAL, pe care să expui diferite decorațiuni sau suveniruri din călătorii. Iar dacă vrei un spațiu funcțional și util, poți monta chiar mici corpuri suspendate, minimaliste, din care să creezi un model abstract sau simetric.

5. Harta lumii

În cazul în care ai vizitat deja câteva destinații din Europa sau din lume și vrei să explorezi cât mai mult, în vacanțe relaxante și interesante, o hartă a lumii, poziționată deasupra patului, te va inspira.

Alege una autocolantă, în nuanțe neutre sau chiar în culori vii, pe care să poți marca zonele deja vizitate.

În final, indiferent ce variantă ai alege, oricare din ele te va ajuta să decorezi armonios dormitorul și să obții spațiul visurilor tale!

 

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...