Cum să alegi o pizzerie din orașul tău

Data:

Share post:

Nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că pizza beneficiază de o popularitate imensă pe care nu o putem contesta. Este un preparat gustos, îndrăgit de oameni din întreaga lume iar atât timp cât este preparat corect și consumat fără excese, poate fi chiar un preparat foarte sănătos!

Pentru a te putea bucura de o pizza făcută ca la carte, gustoasă și sănătoasă, este important să o comanzi de la o pizzerie care pune preț pe aceste calități.

Opțiunile fiind atât de multe, poate fi dificil să alegi o pizzerie care să nu te dezamăgească. Acesta este motivul pentru care am decis realizarea unui scurt ghid care te va ajuta să alegi mai ușor pizzeria de la care să comanzi. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în considerare:

Calitatea ingredientelor

Înainte de toate, calitatea ingredientelor reprezintă de departe cel mai important detaliu de urmărit atunci când cauți o pizzerie la care să apelezi ori de câte ori dorești să faci o comandă de livrare pizza sector 5 sau într-o altă locație din împrejurimi.

O pizzerie bună ar trebui să folosească ingrediente proaspete și naturale. Ai putea solicita detalii în acest sens înainte de a face o comandă. 

Modul de preparare

La fel de important este și modul de preparare a pizzei. O pizzerie bună ar trebui să respecte tradiția italiană și să folosească un cuptor pe lemne, care va oferi pizzei o aromă și o textură deosebite. 

Mai mult decât atât, pentru un gust cât mai bun, aluatul ar trebui frământat manual și să fie lăsat să crească pentru o perioadă de minim 24 de ore. În acest fel va putea fi digerat mai ușor și totodată va avea un conținut caloric mai scăzut.

Nu uita să verifici grosimea blatului, pentru a te asigura că este pe placul tău. Care este opțiunea ta preferată: subțire și crocant sau gros și pufos?

Opțiunile din meniu

Un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare este varietatea sortimentelor din meniu.

O pizzerie bună trebuie să îți ofere o gamă variată de sortimente de pizza, întocmai pentru a găsi ușor o opțiune potrivită în funcție de preferințele tale sau de dieta pe care o urmezi.

De exemplu, ar trebui să poți comanda cu ușurință o pizza vegetariană, vegană sau chiar fără gluten. Ori dacă ai anumite restricții alimentare, ar trebui să poți primi un preparat care să respecte cerințele tale.

Raport calitate-preț

În final, să nu uităm de raportul calitate-preț. Acesta este un criteriu care, la rândul său, te poate ajuta să faci o alegere bună. Prețul ar trebui să reflecte calitatea, însă totodată să rămână rezonabil. 

În mod obișnuit, prețul plătit pentru o pizza este influențat de dimensiunea, ingredientele precum și de locația pizzeriei. Cu toate acestea, prețul trebuie să fie accesibil și mai ales corect. Compară prețurile practicate de alte pizzerii din orașul tău pentru a-ți face o idee clară asupra prețului mediu. Apoi consultă recenziile altor clienți pentru a afla care este raportul calitate-preț.

Acestea sunt criteriile pe care trebuie să le folosești pentru a alege o pizzerie din orașul tău. Vrei să mergi la sigur? Alege Pikandy și cu siguranță vei comanda pizza de la acest restaurant ori de câte ori vei avea poftă de acest preparat.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...