Cum se organizează un spațiu de depozitare ce va fi utilizat frecvent

Data:

Share post:

Imaginați-vă că vedeți un raport meteo care informează că vor fi temperaturi scăzute, doar pentru a realiza că toate hainele dvs. de iarnă sunt într-un spațiu de depozitare mobilă. Pentru a înrăutăți situația, când a-ți mutat bunuri în unitatea de depozitare în urmă cu șase luni, nu v-ați gândit să implementați niciun tip de sistem de organizare. (La urma urmei, ați fost presat de timp în timp ce vă mutați într-un oraș nou!) Cu temperaturile în scădere și vântul bătând, mergeți la unitatea de depozitare și începeți să căutați prin cutii puloverele, paltoanele, cizmele și păturile suplimentare.

Înainte să vă  dați seama, un teanc de cutii s-a răsturnat, jumătate din bunurile dvs. sunt în afara unității de depozitare și încă nu găsiți cizmele pentru drumul înzăpezit spre casă. De asemenea, vă întrebați dacă este mai bine să renunțați și să cumpărați un nou echipament de iarnă pentru a trece de furtună.

Mai jos câteva sfaturi pentru a nu întâmpina astfel de probleme:

1. Respectați o singură dimensiune a cutiei pentru toate articolele dvs. care pot fi ambalate

Poate fi tentant să folosiți orice cutie de carton pe care o aveți disponibilă atunci când împachetați si depozitați într-o  unitate de depozitare. Dar cutiile de aceeași dimensiune ajută la stivuire și accesibilitate. (Atâta timp cât sunt etichetate corect).

Cutiile mici sau medii pot fi achiziționate de la firma de transport mobilă sau de la firma ce pune la dispoziție spații de depozitare mobilier. Alături de îmbrăcăminte, accesorii, cărți, documente și alte obiecte depozitate în mod obișnuit, acestea pot ține chiar și articole mai grele, cum ar fi electrocasnice mici și ustensile de bucătărie.

2. Identificați elementele pe care este posibil să aveți nevoie să le accesați des în timpul depozitării.

O modalitate excelentă de a organiza bunurile în depozit, după ce ați realizat relocarea cu firmă de mutări seifuri și mobilă, este să vă puneți următoarele întrebări: cât de des folosiți fiecare articol? Lucrurile pe care nu le utilizați în mod regulat atunci când împachetați ar putea fi necesare mai târziu. Dar cu siguranță doriți să păstrați articolele de care știți că veți avea nevoie cât mai curând posibil. Luați în considerare cu atenție ce ați putea avea nevoie din timp, ce articolele sunt depozitate, acordând o atenție suplimentară articolelor sezoniere (haine de vară, haine de iarnă, articole de sport de iarnă).

3. Etichetați fiecare cutie în parte

Etichetați clar, fiecare cutie în partea de sus și pe toate cele patru părți cu identificatori scurți și simpli. Acesta poate include un număr unic de cutie, camera din care provine și/sau conținutul cutiei. (Asigurați-vă doar că vă veți aminti orice sistem de etichetare pe care îl implementați!) Puneți un marcaj special pe cutiile pe care ar putea fi necesar să le accesați la un moment dat în timpul depozitării și nu uitați să le puneți în unitatea de depozitare ultima. (Aceasta înseamnă cel mai aproape de ușă sau deasupra cutiilor stivuite.) Fii cât mai detaliat posibil cu conținutul pentru a preveni durerile de cap pe linie.

4. Planificați elementele in depozit cat mai organizat.

Dacă veți accesa spațiu de depozitare în mod frecvent, trebuie să vă gândiți la modul în care vă organizați spațiu de stocare. În mod ideal, doriți să puneți mobilierul pe peretele opus cutiilor dvs. pentru a lăsa o cale de acces în mijlocul unității de stocare. În acest fel, puteți accesa cutii și articole de mobilier fără nicio bătaie de cap. Lăsarea unei căi libere este, de asemenea, importantă pentru propria dvs. siguranță atunci când accesați unitatea de depozitare, deoarece vă asigură că nu sunteți niciodată accidentat la căderea cutiilor. Dacă trebuie să folosiți spațiul din mijloc, plasați obiectele mai ușoare acolo, astfel încât să le puteți îndepărta cu ușurință. Acestea pot include articole cum ar fi cutii cu perne  piese de mobilier pe roți sau articole pe care le păstrați doar temporar.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...