Cutremur de peste 5 grade pe scara Richter, produs în România. Epicentrul, lângă Târgu Jiu (UPDATE)

Data:

Share post:

UPDATE: Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km și de 3 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeași zonă seismică .

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, luni, în România.

Potrivit datelor INFP, seismul s-a produs la ora 16:58:06, ora României,produs în Oltenia, judeţul Gorj, la adâncimea de 15 km.

„Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti”, transmit cei de la INFP.

ISU Gorj a decis să trimit echipaje în teren pentru misiuni de recunoaştere, transmiţând că nu au existat apeluri la 112.

„Până în acest moment, nu avem solicitări prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Preventiv, s-a dispus că echipajele să meargă în teren pentru misiuni de recunoaștere/patrulare pentru indentificarea eventualelor probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

CITEŞTE ŞI: Prefectura Gorj, INDOLENŢĂ pe bani publici. REFUZĂ să transmită lista clădirilor din judeţ cu risc seismic

Între timp, Prefectura Gorj răspunde cu indolenţă la o solicitare cât se poate de serioasă, făcută de Reporter 24, în baza legii. Reprezentanţii Guvernului în teritoriu ne-au trimis „la plimbare” atunci când am solicitat lista clădirilor cu risc seismic din judeţ.

Mai marii din Prefectura Gorj invocă prevederile Legii 212/2022 şi trimit jurnaliştii să facă astfel de solicitări fiecăreia dintre cele 70 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ.

Cu alte cuvinte, instituţia care reprezintă Guvernul Ciucă în teritoriu transmite că nu deţine o situaţie centralizată cu privire la aceste clădiri, chiar dacă şeful Executivului cere accelerarea implementării Planului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...