Dalai Lama, în centrul unui scandal monstru. A sărutat un copil pe gură şi i-a cerut să îi sugă limba (VIDEO)

Data:

Share post:

Liderul spiritual Dalai Lama a ajuns în centrul unui scandal mondial după ce a sărutat pe gură un băiat, la un eveniment public, iar ulterior i-a cerut să îi sugă limba. 

Evenimentul a avut loc în India, la sfârșitul lunii februarie, la templul lui Dalai Lama din Dharamshala. La acesta au luat parte aproximativ 100 de tineri elevi care tocmai absolviseră cursurile Fundației indiene M3M.

Într-o înregistrare video care a devenit virală, unul dintre tinerii elevi s-a apropiat de un microfon la eveniment și l-a întrebat pe Dalai Lama: „Pot să te îmbrățișez?”. Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, i-a spus băiatului să urce pe platforma pe care era așezat. Făcându-i semn spre obraz, el este auzit spunând „mai întâi aici”, după care copilul l-a sărutat și l-a îmbrățișat.

Scuze publice transmise de biroul lui Dalai Lama

Pe măsură ce videoclipul s-a răspândit pe internet, acesta a fost condamnat de mulți, care l-au numit „nepotrivit”, „scandalos” și „dezgustător”. Controversa a provocat scuze din partea biroului lui Dalai Lama, care a declarat că comportamentul său a fost „inocent și jucăuș”. Într-o declarație, acesta a spus: „Sanctitatea Sa dorește să își ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care cuvintele sale ar fi putut-o provoca”.

„Sfinția Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”.

Dalai Lama s-a mai confruntat anterior cu controverse. În 2019, el a provocat un scandal după ce a sugerat că, dacă Dalai Lama s-ar întoarce ca femeie, „ar trebui să fie mai atrăgătoare”, pentru care biroul său și-a cerut scuze.

Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este cea mai sfântă figură a budismului tibetan și trăiește în exil în India din 1959, când Tibetul a fost anexat de China, potrivit G4Media.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...