Darius Vâlcov vrea să convingă Justiţia că e italian de cinci ani (VIDEO)

Data:

Share post:

Fostul primar al Slatinei și ministru al finanțelor publice a fost condamnat, în urmă cu două luni, la șase ani pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul tablourilor. Fugit în Italia, acesta încearcă să convingă judecătorii din Peninsulă că este „înrădăcinat” de ani de zile în Italia şi nu poate fi extrădat în România. 

Anchetatorii i-au găsit lui Darius Vâlcov peste 100 de tablouri ascunse în pereții falși ai proprietăților sale. În plus, judecătorii au decis să-i confiște o sumă de 6,2 milioane lei, echivalentul mitei primite de Vâlcov.

A ales să fugă în Italia unde s-a predat în sud, în regiunea Napoli.

Acesta este, de altfel, trucul favorit al majorității condamnaților la închisoare în România: se predau în sud, la Napoli sau Bari, dar locuiesc în nord, la sute de kilometri distanță, după cum arată jurnaliştii de la Newsweek.ro.

Vâlcov și concubina, Dumitru Andreea Elena, începuseră, oficial, încă de acum doi ani să facă afaceri în Italia.

Sau să lase impresia că au activitate, deoarece cifrele SRL-ului italian sunt mărunte în comparație cu afacerile din România în care a fost implicat Vâlcov.

Au început să se acomodeze cu viața din această țară. După ce primise o primă sentință de închisoare cu executare în dosarul în care a fost, în cele din urmă, condamnat definitiv.

Materialul integral îl puteţi citi pe Newsweek.ro.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...