Darius Vâlcov vrea să convingă Justiţia că e italian de cinci ani (VIDEO)

Data:

Share post:

Fostul primar al Slatinei și ministru al finanțelor publice a fost condamnat, în urmă cu două luni, la șase ani pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul tablourilor. Fugit în Italia, acesta încearcă să convingă judecătorii din Peninsulă că este „înrădăcinat” de ani de zile în Italia şi nu poate fi extrădat în România. 

Anchetatorii i-au găsit lui Darius Vâlcov peste 100 de tablouri ascunse în pereții falși ai proprietăților sale. În plus, judecătorii au decis să-i confiște o sumă de 6,2 milioane lei, echivalentul mitei primite de Vâlcov.

A ales să fugă în Italia unde s-a predat în sud, în regiunea Napoli.

Acesta este, de altfel, trucul favorit al majorității condamnaților la închisoare în România: se predau în sud, la Napoli sau Bari, dar locuiesc în nord, la sute de kilometri distanță, după cum arată jurnaliştii de la Newsweek.ro.

Vâlcov și concubina, Dumitru Andreea Elena, începuseră, oficial, încă de acum doi ani să facă afaceri în Italia.

Sau să lase impresia că au activitate, deoarece cifrele SRL-ului italian sunt mărunte în comparație cu afacerile din România în care a fost implicat Vâlcov.

Au început să se acomodeze cu viața din această țară. După ce primise o primă sentință de închisoare cu executare în dosarul în care a fost, în cele din urmă, condamnat definitiv.

Materialul integral îl puteţi citi pe Newsweek.ro.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...