Darius Vâlcov vrea să convingă Justiţia că e italian de cinci ani (VIDEO)

Data:

Share post:

Fostul primar al Slatinei și ministru al finanțelor publice a fost condamnat, în urmă cu două luni, la șase ani pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul tablourilor. Fugit în Italia, acesta încearcă să convingă judecătorii din Peninsulă că este „înrădăcinat” de ani de zile în Italia şi nu poate fi extrădat în România. 

Anchetatorii i-au găsit lui Darius Vâlcov peste 100 de tablouri ascunse în pereții falși ai proprietăților sale. În plus, judecătorii au decis să-i confiște o sumă de 6,2 milioane lei, echivalentul mitei primite de Vâlcov.

A ales să fugă în Italia unde s-a predat în sud, în regiunea Napoli.

Acesta este, de altfel, trucul favorit al majorității condamnaților la închisoare în România: se predau în sud, la Napoli sau Bari, dar locuiesc în nord, la sute de kilometri distanță, după cum arată jurnaliştii de la Newsweek.ro.

Vâlcov și concubina, Dumitru Andreea Elena, începuseră, oficial, încă de acum doi ani să facă afaceri în Italia.

Sau să lase impresia că au activitate, deoarece cifrele SRL-ului italian sunt mărunte în comparație cu afacerile din România în care a fost implicat Vâlcov.

Au început să se acomodeze cu viața din această țară. După ce primise o primă sentință de închisoare cu executare în dosarul în care a fost, în cele din urmă, condamnat definitiv.

Materialul integral îl puteţi citi pe Newsweek.ro.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...