Date personale făcute publice de primărie, din greşeală. Au fost expuse informaţiile tuturor proprietarilor din oraş

Data:

Share post:

Numele, prenumele, CNP-ul și adresa tuturor proprietarilor de locuințe din municipiul Alba au fost făcute publice pe site-ul primăriei, din greşeală.

Astfel, la o simplă căutare se puteau găsi datele personale ale unor angajați din SRI, DIICOT, BCCO, procurori, judecători, jandarmi, polițiști, avocați, persoane publice, politicieni, cetățeni, mai pe scurt toți cei care dețin o locuință sau o mașină pe teritoriul orașului. Inclusiv datele primarului Gabriel Pleșa și ale viceprimarilor, au fost făcute publice.

În plus, au fost publicate și date de identificare a firmelor. Documentele cu datele personale la vedere au fost încărcate pe site-ul Primăriei la secțiunea ”Știri și anunțuri”.

Din câte se pare documentele au fost încărcat în cursul zilei de astăzi și au stat pentru o bună perioadă de timp on-line, la dispoziția oricărei persoane. Reporterii Alba24.ro au descoperit documentele și au sesizat reprezentanții Primăriei despre eroarea gravă comisă.

După sesizarea reporterilor Alba24, datele au fost șterse de pe site-ul Primăriei Alba Iulia. Reprezentanții primăriei au transmis la solicitarea Alba24 că a fost „o eroare umană pe care o regretă, iar datele respective au fost șterse”.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...