Datele la care vor fi organizate alegerile parlamentare şi locale, stabilite

Data:

Share post:

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele la care vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European – respectiv 9 iunie, când se organizează alegeri în toată Uniunea Europeană, dar și pentru alegerile locale. Astfel, localele vor avea loc în 29 septembrie.

Rămân în discuție datele pentru parlamentare și prezidențiale, au declarat surse din conducerea Coalitiei PSD-PNL. Liderii celor doua partide nu au căzut încă de acord deoarece fiecare încearcă să-și maximizeze șansele pentru prezidențiale.

Astfel, liberalii și-ar dori ca parlamentarele să aibă loc în 8 decembrie, după prezidențiale, care ar fi în 10 și 24 noiembrie. Tot PNL și-ar fi dorit ca parlamentarele să fie organizate simultan cu localele, însă PSD nu este de acord.

Social democrații vor să așeze calendarul electoral astfel încât primul tur al prezidențialelor sa aibă loc în aceeași zi cu parlamentarele, pentru a facilita accesul lui Marcel Ciolacu în turul al doilea la prezidențiale contra lui George Simion, pe principiul că votul politic pentru partide trage dupa el și candidatul pentru Cotroceni, lucru care ar defavoriza PNL, având în vedere cum arată acum sondajele de opinie. De altfel, la discuțiile din Coalitie, liderii PSD s-au opus organizării parlamentarelor în 8 decembrie, pe motiv că în 6 decembrie ar expira mandatul actualului Parlament și ne-am afla într-o situație de neconstituționalitate.

Marcel Ciolacu a negat de fiecare dată când a fost întrebat că ar vrea să candideze pentru prezidențiale. La fel, George Simion a refuzat să își anunțe candidatura oficial, dar neoficial a recunoscut că va candida, dar numai dacă va candida și Ciolacu pentru PSD. Este cunoscut în culisele politice faptul că cei doi își doresc să ajungă împreună în finala pentru Cotroceni. PNL se afla într-o situație mai nebuloasă, nefiind clar dacă Nicolae Ciuca va fi candidatul liberalilor.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...