De la croiala A la sirena: Cum sa-ti croiesti rochia de mireasa pentru a se potrivi formei corpului tau

Data:

Share post:

Pentru o mireasa, rochia de mireasa este cea mai importanta piesa de imbracaminte pe care o va purta vreodata. Este o piesa de imbracaminte care trebuie sa se potriveasca perfect cu forma corpului tau si sa-ti puna in valoare frumusetea naturala. Din fericire, exista multe stiluri diferite de rochii de mireasa disponibile astazi, ceea ce inseamna ca exista o rochie de mireasa perfecta pentru fiecare tip de corp.

In acest articol, vom discuta despre cum sa-ti croiesti rochia de mireasa pentru a se potrivi formei corpului tau. Vom discuta despre croiala rochiei de mireasa perfecte, decolteul perfect, lungimea manecii, tipul de material si accesorii, precum si tendintele actuale in domeniul acestor articole vestimentare.

Intelege care este tipul tau de corp

Inainte de a incepe sa cauti o rochie de mireasa, trebuie sa intelegi care este tipul tau de corp. Exista cinci tipuri de corp diferite: tipul de corp in forma de mar, in forma de para, tipul de corp in forma de clepsidra, in forma de dreptunghi si tipul de corp in forma de triunghi inversat.

Daca ai un tip de corp in forma de mar, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa care pune in valoare partea de sus a corpului si o rochie care se indreapta in jos spre talie si solduri. Daca ai un tip de corp in forma de para, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa care pune in valoare soldurile si talia, dar care are partea de sus simpla. Daca ai un corp in forma de clepsidra, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa care pune in valoare talia si care se potriveste perfect pe corp.

Daca ai corpul in forma de dreptunghi, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa care creeaza iluzia unei talii si care pune in valoare umerii. Daca ai un tip de corp in forma de triunghi inversat, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa care pune in valoare partea de jos a corpului si o rochie care are o parte de sus simpla.

Gasirea croielii potrivite pentru rochia de mireasa

Dupa ce ai inteles care este tipul tau de corp, este important sa gasesti croiala perfecta pentru rochia ta de mireasa. Exista multe siluete diferite de rochii de mireasa, dar cele mai populare sunt rochiile cu croiala de tip A, rochiile in stil bal sau printesa, rochiile tip sirena si rochiile Imperiue.

Rochiile cu croiala A sunt ideale pentru orice tip de corp, deoarece acestea se indreapta usor in jos si sunt stranse in jurul taliei. Rochiile in stil bal sunt ideale pentru tipul de corp para, deoarece acestea pun in valoare soldurile si talia, dar au o parte superioara simpla. Rochiile tip sirena sunt ideale pentru tipul de corp in forma de clepsidra, deoarece acestea pun in valoare talia si se potrivesc perfect pe corp. Rochiile imperiu sunt ideale pentru corpul in forma de dreptunghi, deoarece acestea creeaza iluzia unei talii.

Alegerea decolteului perfect

Dupa ce ai ales silueta perfecta pentru rochia ta de mireasa, este timpul sa alegi decolteul perfect. Exista multe tipuri diferite de decolteuri pentru o rochie de mireasa, cum ar fi decolteul in V, inima, off-the-shoulder si multe altele.

Decolteul in V este ideal pentru o mireasa cu corpul in forma de mar, deoarece acesta pune in valoare partea de sus a corpului. Decolteul in forma de  inima este ideal pentru o mireasa cu o silueta para, deoarece acesta pune in valoare umerii si decolteul. Tipul de decolteu off-the-shoulder este ideal pentru o mireasa cu o forma de corp in forma de triunghi inversat, deoarece acesta pune in valoare partea de jos a corpului.

Alegerea lungimii manecii

Lungimea manecii este, de asemenea, importanta atunci cand alegi rochia ta de mireasa. Exista multe optiuni diferite de lungime a manecii, cum ar fi lunga, scurta, captusita, fara maneci si multe altele. Daca vrei sa-ti acoperi bratele, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa cu maneci lungi sau scurte. Acestea sunt ideale in special daca vorbim de perioada iernii. Daca doresti un aspect mai modern si mai elegant, atunci poti alege o rochie de mireasa fara maneci. Daca doresti un aspect romantic si delicat, atunci poti alege o rochie de mireasa cu maneci captusite.

Alegerea celui mai bun material pentru tipul tau de corp

Materialul este, de asemenea, important atunci cand alegi rochia ta de mireasa. Exista multe tipuri diferite de materiale de rochie de mireasa, cum ar fi dantela, tulle, chiffon si multe altele.

Daca vrei sa creezi un aspect romantic si delicat, atunci ar trebui sa cauti o rochie de mireasa din dantela. Daca doresti un aspect mai modern si mai simplu, atunci poti alege o rochie de mireasa din chiffon. Daca doresti un aspect mai dramatic si mai elegant, poti alege o rochie de mireasa din tulle.

Importanta modificarilor si a accesoriilor

Este important sa stii ca o rochie de mireasa poate fi modificata pentru a se potrivi perfect cu forma corpului tau. In plus, accesoriile pot fi adaugate pentru a completa aspectul general al rochiei tale de mireasa. Asigura-te ca lucrezi cu un croitor profesionist pentru a face modificarile necesare si pentru a-ti ajuta sa alegi accesoriile potrivite pentru rochia ta de mireasa.

In concluzie, alegerea rochiei perfecte pentru mireasa perfecta nu trebuie sa fie o sarcina dificila. Intelegerea tipului tau de corp si alegerea siluetei, gulerului, lungimii manecii, materialului si accesoriilor pot face diferenta intre o rochie de mireasa buna si una perfecta. Lucreaza cu un croitor profesionist si ia in considerare tendintele actuale pentru a alege rochia de mireasa perfecta pentru tine.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...