Decizia prin care George Simion a fost ales președintele AUR, anulată în instanţă

Data:

Share post:

Procesul verbal al Congresului extraordinar al partidului extremist AUR din 27 martie 2022 în cadrul căruia George Simion a fost ales președintele formațiunii a fost anulat de Tribunalul București.

Decizia, care nu este definitivă, a fost publicată pe portalul instanțelor. Cel care a atacat în instanță rezultatele congresului este Ciprian Ciubuc, deputat exclus din AUR anul trecut.

„Obligă pârâtul la plata sumei de 2200 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 22.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia pe scurt.

Tribunalul București a anulat atât procesul verbal al congresului, cât și o decizie a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al AUR prin care Ciubuc era exclus din partid. La Congresul extraordinar al AUR din martie 2022, George Simion a fost ales preşedinte al partidului. El l-a învins detașat pe Dănuţ Aelenei. Anterior, partidul fusese condus de George Simion și Claudiu Târziu în calitate de copreședinți.

Ciubuc a atacat deciziile de la congresul extraordinar pe motiv că acestea ar fi încălcat statutul AUR.

„Eu sunt preşedintele AUR”

În ciuda deciziei instanţei, Simion afirmă că el este preşedintele AUR. „Eu sunt preşedintele AUR, Congresul nostru a fost validat prin hotărâre definitivă şi irevocabilă. Procesul cu domnul Ciubuc vizează excluderea lui din partid şi împrejurările în care a avut loc, nu calitatea mea de preşedinte. Tare bine ar fi să înţeleagă unii că aceste atacuri mincinoase nu fac decât să ne crească”, a transmis George Simion, pentru News.ro.

Deputatul Ciprian Ciubuc, exclus din AUR la Congresul din 2022, afirmă că instanţa i-a redat calitatea de membru al partidului şi a decis anularea rezultatelor Congresului
George Simion a calificat afirmaţiile lui Ciprian Ciubuc drept „o aberaţie, la fel ca zecile de ştiri apărute despre noi în ultima vreme, de când am iesit la egalitate cu PSD în sondajele reale”.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...