Decizie de ultim moment luată de Simona Halep. A obținut o audiere în regim de urgență în fața tribunalului desemnat să se ocupe de cazul ei

Data:

Share post:

Simona Halep. A obținut o audiere în regim de urgență în fața tribunalului desemnat să se ocupe de cazul ei continuă să facă tot posibilul pentru a-și demonstra nevinovăția în scandalul de dopaj, deși pare că deznodământul nu va fi în favoarea sportivei noastre.

Recent, Simona Halep a obținut o audiere în regim de urgență în fața completului de trei arbitri Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra desemnat de International Tennis Integrity Agency (ITIA), să se ocupe de cazul ei, în care este acuzată de dopaj.

De ce a solicitat Halep o audiere în regim de urgență

Decizia sportivei de a obține o audiere în regim de urgență este făcută pentru a se asigura că nu este depășită perioada de trei luni de când a avut loc încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise completului Sport Resolutions.

În această audiere de urgență, apărarea Simonei Halep se va centra pe demonstrarea faptului că rezultatul pozitiv la testul anti-doping este o urmare a utilizării unui produs contaminat cu o substanță interzisă, în cazul de față Roxadustat.

Se dorește prin urmare, eliminarea perioadei de suspendarea provizorie pe care jucătoarea a primit-o odată cu rezultatul pozitiv. Anchetatorii privați angajați de Halep o vor ajuta să demonstreze că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența în această situație. Prin urmare, sancțiunea poate fi cel mult una de mustrare, potrivit prosport.ro.

ITIA dă peste cap toată apărarea jucătoarei

Cu toate acestea, ITIA a menționat că datorită naturii competitive a tenisului și cerințelor sale fiziologice, nu este surprinzător faptul că unii jucători sunt tentați să ia suplimente ca parte a dietei lor pentru a maximiza performanța.

„Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și/sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție”. ITIA a recomandat mereu sportivilor să nu se utilizeze suplimente nutritive, spunând că o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale.

De asemenea, Agenția a atras atenția că jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul suplimentelor pe care le iau, având în vedere că nici chiar producătorii nu pot garanta cu privire la substanțele introduse în ele.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...