Diana Cotoi, judecătoarea care i-a condamnat pe Gheorghe Dincă și Bercea Mondial, a murit

Data:

Share post:

Judecătoarea Diana Mihaela Cotoi de la Tribunalul Olt a murit din cauza unor probleme grave la inimă, la scurt timp după ce s-a pensionat la cerere în martie 2023.

Diana Cotoi a fost o magistrată cunoscută, care a judecat cazuri importante, precum cel al lui Gheorghe Dincă și cel al fiului lui Sile Cămătaru.

De asemenea, ea a fost unul dintre magistraţii care au judecat cazul lui Bercea Mondial, în procesul în care a fost judecat pentru tentativă de omor.

Diana Cotoi a avut o carieră de peste 25 de ani în justiție. Președintele României, Klaus Iohannis, semnase decretul de pensionare al acesteia pe 30 martie 2023.

Tribunalul Olt a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și a descris-o pe judecătoare ca „un veritabil model uman și profesional”.

„Tribunalul Olt îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei COTOI Diana Mihaela, fost judecător al Secției Penale din cadrul acestei instanțe, colegă ce va rămâne în amintirea noastră ca un veritabil model uman şi profesional.

În aceste clipe de profundă tristețe noi, colegii, transmitem condoleanțe familiei îndoliate și ne rugăm lui Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Mare din satul Pojogeni(Valea Rea), Tg. Cărbunești, jud. Gorj, în 30.04.2023, iar înhumarea va avea loc la cimitirul din aceeași localitate în ziua de marți, 02 mai, ora 11.00”, se arată pe portalul Tribunalului Olt.

Articole similare

Românii vor putea înmatricula şi radia online autovehiculele. Legea merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiect de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 38/2023 pentru modificarea...

Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE care protejează jurnaliștii de procesele abuzive (SLAPP)

Prin votul de marți, eurodeputații își confirmă hotărârea de a proteja jurnaliștii, activiștii, cadrele universitare și organizațiile lor...

DEZASTRU găsit de ITM Gorj în cariera minieră unde în urm cu un an au murit trei oameni. Nu există nici măcar extinctoare de...

Activitatea derulată în cadrul carierelor miniere din județul Gorj  continuă să pună în pericol viața angajaților, fapt semnalat...

Din 3 milioane de tone de cereale care au intrat în România din Ucraina, doar 4 probe au avut probleme

O minciună despre cerealele din Ucraina demontată de autoritățile românești. Din totalul de peste 3,439 milioane de tone...