Doi tineri din Dolj, care au forţat să se prostitueze două tinere, dintre care una minoră, săltaţi de DIICOT. Au fost arestaţi preventiv

Data:

Share post:

Doi tineri, în vârstă de 24 și 25 de ani, ambii din județul Dolj, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Craiova fiind bănuiţi că ar fi racolat şi exploatat sexual două tinere, una majoră și una minoră, în locuințe folosite în sistem hotelier. Ulterior ei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii spun că, în cursul lunii mai 2023, unul dintre tineri ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, dar şi prin constrângere, prin violențe fizice și amenințări cu o armă albă.

În perioada mai-iunie 2023, minora ar fi fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu, tânărul ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți.

De asemenea, persoana vătămată minoră ar fi fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea tânăr.

Sumele de bani obținute (peste 10.000 de lei) din practicarea prostituției au fost însușite de către cei doi.

Totodată, cel de-al doilea tânăr este bănuit că, în perioada mai-iunie 2023, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată majoră, beneficiind în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție.

„Au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele bănuiților, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Cei doi tineri au fost conduși la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori și proxenetism.

În cursul acestei zile, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, transmite IPJ Dolj.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...