DOLJ | 22 de permise reținute, în ultimele 24 de ore, pentru viteză și conducere sub influența drogurilor și a alcoolului

Data:

Share post:

Nu mai puțin de 22 de permise de conducere au fost reținute, în ultimele 24 de ore, de către poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru depăşirea vitezei şi conducere sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Potrivit IPJ Dolj, noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au depistat în trafic, un bărbat de 30 ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Teleajenului, din municipiul Craiova, sub influenţa drogurilor.

„Deoarece acesta prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţele cocaină şi cannabis. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice”, arată IPJ Dolj.

Tot noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secţiei nr.8 Poliţie Rurală Rast au depistat în trafic, un tânăr de 26 ani, din comuna Desa, ce conducea, băut, o mașină neînmatriculată.

„Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, pe care a refuzat-o, fiind condus la o unitate medicală unde a refuzat şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din verificările efectuate, în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că autoturismul pe care acesta l-a condus este neînmatriculat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, mai arată reprezentanţii IPJ Dolj.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Dolj au acţionat pe principalele drumuri din judeţ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, fiind organizată şi o acţiune tip „Blitz” în zona de competenţă a Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Melineşti.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 146 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 22 de permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...