Dolj: Şofer de TIR din Bulgaria, prins cu ţigări de contrabandă ascunse în remorcă

Data:

Share post:

Un şofer de TIR în vârstă de 40 de ani, cetățean bulgar, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj pentru 24 de ore, pentru trafic de ţigări. Oamenii legii au găsit ascunse în semiremorca sa peste 650 de mii de ţigări de contrabandă.

În comuna Rast a fost identificat dep poliţişti un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, cetățean bulgar.

În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete și ansamblul de vehiculele au fost confiscate, iar şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete. În cursul zilei de astăzi, 18 martie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, transmite IPJ Dolj.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...