Dolj: Şofer de TIR din Bulgaria, prins cu ţigări de contrabandă ascunse în remorcă

Data:

Share post:

Un şofer de TIR în vârstă de 40 de ani, cetățean bulgar, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj pentru 24 de ore, pentru trafic de ţigări. Oamenii legii au găsit ascunse în semiremorca sa peste 650 de mii de ţigări de contrabandă.

În comuna Rast a fost identificat dep poliţişti un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, cetățean bulgar.

În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete și ansamblul de vehiculele au fost confiscate, iar şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete. În cursul zilei de astăzi, 18 martie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, transmite IPJ Dolj.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...