Dolj: Şofer de TIR din Bulgaria, prins cu ţigări de contrabandă ascunse în remorcă

Data:

Share post:

Un şofer de TIR în vârstă de 40 de ani, cetățean bulgar, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj pentru 24 de ore, pentru trafic de ţigări. Oamenii legii au găsit ascunse în semiremorca sa peste 650 de mii de ţigări de contrabandă.

În comuna Rast a fost identificat dep poliţişti un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, cetățean bulgar.

În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete și ansamblul de vehiculele au fost confiscate, iar şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete. În cursul zilei de astăzi, 18 martie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, transmite IPJ Dolj.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...