Dosar închis după 10 ani, în cazul morţii unui bărbat, care a lăsat în urmă soţia şi cei doi copii. Motivul – prescrierea faptelor

Data:

Share post:

În urmă cu 10 ani, un autoturism Fiat condus de ieșeanul Vasile M. pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iași a comis un spectaculos și tragic carambol: a lovit un ieșean care intra în mașina parcată la marginea străzii, apoi a trecut peste niște semne de circulație puse superficial pentru a anunța o lucrare pe carosabil, a lovit alți doi muncitori ai Apavital și a căzut într-o groapă în care lucrau încă doi colegi de-ai acestora.

Primul s-a ascuns sub o conductă și a scăpat doar rănit, al doilea a fost strivit de mașină și a murit pe loc. „Am plecat dimineață amândoi de acasă, m-am întors doar eu”, spune Mihaela Onuțu, văduva muncitorului mort.

Apoi au trecut 7 ani până când rechizitoriul a ajuns în instanță. Procurorii au lucrat la dosar când își mai aminteau sau revenea subiectul în atenția publicului.

Cu încă 3 ani de stat prin instanțe s-a împlinit termenul de prescriere a faptei. La ultima ședință din cauză, judecătorii Curții de Apel au dat de înțeles că l-ar fi condamnat pe autorul accidentului, dar apoi au constatat prescrierea și au închis dosarul.

Surprinzător, Apavital a fost scoasă din dosar, deși în rechizitoriu se discuta și despre faptul că firma nu a semnalizat corect lucrarea (fostul director Ioan Toma, împreună cu șeful de echipă, au figurat ca inculpați), dar apoi procurorii s-au răzgândit și au spus că semnalizarea lucrării a fost legală. Singura năpastă rămâne a văduvei: a crescut singură doi copii.

Un accident în miezul zilei

Pe 17 octombrie 2013 polițiștii au fost anunțați despre un grav acident de circulație produs între Tudor Vladimirescu și Podu de Fier. La ora 14.20, în plină zi, un autoturism Fiat înmatriculat în Italia, cu autorizația de circulație expirată de o zi, a lovit un pieton, câțiva muncitori și a ajuns într-o groapă săpată în carosabil, unde a omorât un angajat de la Apavital. Primele concluzii au arătat că șoferul Vasile M. nu a fost atent la drum sau a avut viteză prea mare. Dar, în actele inițiale, mai apare o pistă: mașina a aterizat într-un șantier semnalizat necorespunzător de către Apavital.

Continuarea, în PRESShub.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...