Dosar penal pierdut între Parchet şi Judecătorie. Un bărbat se zbate să afle dacă a fost judecat sau nu pentru beţie la volan

Data:

Share post:

Un bărbat din Botoşani trece printr-o situaţie greu de imaginat. Prins băut la volan în 2012, în prezent acesta încearcă să afle dacă a fost sau nu judecat. Nici instituţiile nu-i pot oferi un răspus, deoarece dosarul său a fost pierdut.

Procurorii susțin că dosarul bărbatului a fost trimis în judecată, însă la Judecătoria Botoșani rechizitoriul nu mai este înregistrat, iar documentele de la acea vreme au fost distruse.

Cazul neobișnuit a ieșit la iveală zilele trecute, când Ionel O. a hotărât să redobândească permisul de conducere pe care l-a pierdut în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost prins conducând sub influența alcoolului. În 2012 bărbatul a fost oprit de polițiști, iar analiza toxicologică a probelor de sânge a relevat o îmbibație alcoolică de 1,50 g/l, respectiv 1,30 g/l alcool pur în sânge.

Drept urmare, polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au întocmit un dosar penal. De atunci, potrivit monitorulbt.ro, botoșăneanul susține că nu a mai primit nicio informație cu privire la evoluția acestui dosar și, din acest motiv, s-a adresat instanței de judecată, crezând că se va face lumină.

Nu se ştie dacă bărbatul a fost judecat sau nu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani au investigat în arhiva instituției și au găsit urmele dosarului de urmărire penală. Din documente reiese că bărbatul ar fi fost trimis în judecată pe 16 iulie 2013.

Cu toate acestea, în urma verificărilor efectuate la Judecătoria Botoșani, Secția Penală, nu s-a putut găsi nicio înregistrare a dosarului și a rechizitoriului menționat de procurori. Mai mult decât atât, registrele de corespondență dintre Poliție/Judecătoria Botoșani și Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani au fost date la topit, pe 31 august 2021, la expirarea termenului de păstrare.

Prin urmare, bărbatul nu știe nici în acest moment dacă a fost trimis în judecată, așa cum spun procurorii, și nici dacă a fost condamnat în lipsă sau nu, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Elevi din Gorj, săltaţi de procurori într-un dosar de trafic de droguri. Patru tineri, reţinuţi (VIDEO)

41 de persoane, printre care şi elevi de la mai multe şcoli din Gorj, au fost audiate de...

Traficant de droguri săltat de procurorii DIICOT. Ar fi vândut cannabis, în mai multe rânduri, în ultimele două luni (FOTO)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost reţinut de procurorii DIICOT din Teleorman, fiind bănuit...

Fost ministru de finanţe condamnat la închisoare pentru corupţie. După gratii merge şi cumnatul lui Mircea Geoană

Fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădeascu, a fost condamnat astăzi la șapte ani și patru luni de închisoare...

Șefa unei companii aflată în subordinea Ministerului Energiei, reţinută pentru delapidare. Bani ţinuţi în saci şi genţi

Ioana Timofte, directoarea Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, a fost reținută. Informațiile din dosar arată că genți și...