Dosar penal pierdut între Parchet şi Judecătorie. Un bărbat se zbate să afle dacă a fost judecat sau nu pentru beţie la volan

Data:

Share post:

Un bărbat din Botoşani trece printr-o situaţie greu de imaginat. Prins băut la volan în 2012, în prezent acesta încearcă să afle dacă a fost sau nu judecat. Nici instituţiile nu-i pot oferi un răspus, deoarece dosarul său a fost pierdut.

Procurorii susțin că dosarul bărbatului a fost trimis în judecată, însă la Judecătoria Botoșani rechizitoriul nu mai este înregistrat, iar documentele de la acea vreme au fost distruse.

Cazul neobișnuit a ieșit la iveală zilele trecute, când Ionel O. a hotărât să redobândească permisul de conducere pe care l-a pierdut în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost prins conducând sub influența alcoolului. În 2012 bărbatul a fost oprit de polițiști, iar analiza toxicologică a probelor de sânge a relevat o îmbibație alcoolică de 1,50 g/l, respectiv 1,30 g/l alcool pur în sânge.

Drept urmare, polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au întocmit un dosar penal. De atunci, potrivit monitorulbt.ro, botoșăneanul susține că nu a mai primit nicio informație cu privire la evoluția acestui dosar și, din acest motiv, s-a adresat instanței de judecată, crezând că se va face lumină.

Nu se ştie dacă bărbatul a fost judecat sau nu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani au investigat în arhiva instituției și au găsit urmele dosarului de urmărire penală. Din documente reiese că bărbatul ar fi fost trimis în judecată pe 16 iulie 2013.

Cu toate acestea, în urma verificărilor efectuate la Judecătoria Botoșani, Secția Penală, nu s-a putut găsi nicio înregistrare a dosarului și a rechizitoriului menționat de procurori. Mai mult decât atât, registrele de corespondență dintre Poliție/Judecătoria Botoșani și Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani au fost date la topit, pe 31 august 2021, la expirarea termenului de păstrare.

Prin urmare, bărbatul nu știe nici în acest moment dacă a fost trimis în judecată, așa cum spun procurorii, și nici dacă a fost condamnat în lipsă sau nu, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...