Drogaţi scoşi din trafic după o acţiune a poliţiştilor din Dolj

Data:

Share post:

Doi tineri s-au ales cu dosare penale duminică după ce au fost depistaţi drogaţi la volan.

Primul caz a fost înregistrat ieri dimineaţă. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Argetoaia, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.6. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Ulterior, în jurul orei 17.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 26 de ani, din judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului, din municipiul Craiova. Şi acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În ambele situaţii, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Dolj.

Acţiune organizată de poliţişti pe şosele

În ultimele 24 de ore, polițiștii doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 280 de persoane, fiind controlate și aproximativ 200 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată, au fost reținute 30 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...