Drum dintr-o comună din Dolj, deteriorat la nici şase luni de la asfaltare. Traficul rutier, pus în pericol

Data:

Share post:

Locuitorii comunei Gherceşti de lângă Craiova reclamă faptul că un drum de aproximativ cinci kilometri, asfaltat în urmă cu şase luni, s-a deteriorat deja pe mai multe porţiuni. Artera ar trebui să le ofere locuitorilor din localitate o alternativă către Bănie, până când se finalizează Drumul Expres Craiova-Piteşti, însă circulaţia rutieră este pusă în pericol.

Oamenii au făcut o adresă la primăria din localitate şi cer ca problemele să fie remediate, deoarece este pusă în pericol circulaţia rutieră.

Ionuţ Enculescu, unul dintre locuitorii din Gherceşti,  a depus o petiţie către primărie în care semnalează problemele.

„La sfârşitul anului 2022, acum şase luni, s-a asfaltat drumul de exploatare din comuna Gherceşti (dintre Conpet SA şi strada Aviatorilor), drum menit să scurteze distanţa dintre comuna Gherceşti şi municipiul Craiova, având în vedere că lucrările la drumul expres sunt sistate, iar ieşirea spre Craiova este blocată. (…) După cum aţi constatat şi dumneavoastră, covorul asfaltic prezintă zeci de porţiuni în care suprafaţa prezintă defecte, la nici şase luni de la terminarea lucrărilor. Defectele observate sunt de tip „văluriri” şi „faianţări”. Mai multe decât atât, lipsesc cu desfăvârşire semnele de circulaţie şi semnalizarea corespunzătoare a gropilor, lucru care pune în pericol circulaţia pe acest drum”, transmite acesta.

Contactat telefonic, primarul Nolică Cornel Păpăroiu, spune că lucrarea este în garanţie şi că drumul va fi reparat.

El a adăugat că „burduşelile” din carosabil sunt cauzate de faptul că lucrarea nu are un strat-suport, fiind făcută turnare directă pe drumul vechi.

„E făcut de un an, are câteva deteriorări dar nu sunt multe și e în garanție. Constructorul are notificare şi trebuie să vină să-l facă.

Se circulă! Lăsaţi ce e pe Facebook! Sunt câteva burduşeli, într-adevăr, în stratul de asfalt, dar n-a avut strat-suport pentru că drumul a fost făcut pe stratul existent şi s-a turnat un covor de asfalt – o reparaţie, nu s-a făcut investiţie. Drumul a fost prins în reparaţie curentă, nu o investiţie propriu-zisă. S-au turnat şase centimetri peste cel existent, ca alternativă pentru Drumul Expres, pentru locuitori, pentru Craiova.

Lucrarea a costat în jur de 10 miliarde (lei vechi-n.red.) cu 5 kilometri de drum. A fost o licitație publică, s-a luat prețul, oferta cea mai avantajoasă. L-am luat, l-am notificat, omul a spus că va veni și va repara. Are trei ani de zile garanție”, a declarat primarul.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...