Drum dintr-o comună din Dolj, deteriorat la nici şase luni de la asfaltare. Traficul rutier, pus în pericol

Data:

Share post:

Locuitorii comunei Gherceşti de lângă Craiova reclamă faptul că un drum de aproximativ cinci kilometri, asfaltat în urmă cu şase luni, s-a deteriorat deja pe mai multe porţiuni. Artera ar trebui să le ofere locuitorilor din localitate o alternativă către Bănie, până când se finalizează Drumul Expres Craiova-Piteşti, însă circulaţia rutieră este pusă în pericol.

Oamenii au făcut o adresă la primăria din localitate şi cer ca problemele să fie remediate, deoarece este pusă în pericol circulaţia rutieră.

Ionuţ Enculescu, unul dintre locuitorii din Gherceşti,  a depus o petiţie către primărie în care semnalează problemele.

„La sfârşitul anului 2022, acum şase luni, s-a asfaltat drumul de exploatare din comuna Gherceşti (dintre Conpet SA şi strada Aviatorilor), drum menit să scurteze distanţa dintre comuna Gherceşti şi municipiul Craiova, având în vedere că lucrările la drumul expres sunt sistate, iar ieşirea spre Craiova este blocată. (…) După cum aţi constatat şi dumneavoastră, covorul asfaltic prezintă zeci de porţiuni în care suprafaţa prezintă defecte, la nici şase luni de la terminarea lucrărilor. Defectele observate sunt de tip „văluriri” şi „faianţări”. Mai multe decât atât, lipsesc cu desfăvârşire semnele de circulaţie şi semnalizarea corespunzătoare a gropilor, lucru care pune în pericol circulaţia pe acest drum”, transmite acesta.

Contactat telefonic, primarul Nolică Cornel Păpăroiu, spune că lucrarea este în garanţie şi că drumul va fi reparat.

El a adăugat că „burduşelile” din carosabil sunt cauzate de faptul că lucrarea nu are un strat-suport, fiind făcută turnare directă pe drumul vechi.

„E făcut de un an, are câteva deteriorări dar nu sunt multe și e în garanție. Constructorul are notificare şi trebuie să vină să-l facă.

Se circulă! Lăsaţi ce e pe Facebook! Sunt câteva burduşeli, într-adevăr, în stratul de asfalt, dar n-a avut strat-suport pentru că drumul a fost făcut pe stratul existent şi s-a turnat un covor de asfalt – o reparaţie, nu s-a făcut investiţie. Drumul a fost prins în reparaţie curentă, nu o investiţie propriu-zisă. S-au turnat şase centimetri peste cel existent, ca alternativă pentru Drumul Expres, pentru locuitori, pentru Craiova.

Lucrarea a costat în jur de 10 miliarde (lei vechi-n.red.) cu 5 kilometri de drum. A fost o licitație publică, s-a luat prețul, oferta cea mai avantajoasă. L-am luat, l-am notificat, omul a spus că va veni și va repara. Are trei ani de zile garanție”, a declarat primarul.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...