După scandalul Euroins, ASF a cumpărat 300 de coșuri cu produse de lux, pentru a le dărui de Paște

Data:

Share post:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cumpărat în ultima săptămână 300 de coșuri cu produse de lux, pentru a le dărui de Paște: vinuri franțuzești, ciocolată, foie gras.

Cadourile comandate de ASF, instituția responsabilă de piața asigurărilor din România, au costat aproape 30.000 de lei. Banii au ajuns la o firmă care are an de an contracte publice cu doar două instituții, ambele cu bugete generoase.

Europa Liberă a analizat și alte achiziții făcute de Paște cu bani de la buget, într-o perioadă în care discuțiile din spațiul public sunt mai degrabă despre reducerea cheltuielilor.

Dacă târgurile, cadourile și felicitările erau ceva obișnuit de Crăciun, de câțiva ani, și Paștele a devenit o sărbătoare profitabilă. Nu doar pentru firmele care vând diverse sau oferă servicii, ci și pentru aleșii locali care mai adaugă puțin capital electoral pe bani publici.

Anul acesta, mai multe municipii, inclusiv Capitala București, au organizat târguri de Paște. Alte instituții publice și primării au cumpărat cadouri și felicitări, pe hârtie sau televizate. Unele chiar organizează spectacole în zilele de sărbătoare.

Continuarea în PRESShub

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...