După scandalul Euroins, ASF a cumpărat 300 de coșuri cu produse de lux, pentru a le dărui de Paște

Data:

Share post:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cumpărat în ultima săptămână 300 de coșuri cu produse de lux, pentru a le dărui de Paște: vinuri franțuzești, ciocolată, foie gras.

Cadourile comandate de ASF, instituția responsabilă de piața asigurărilor din România, au costat aproape 30.000 de lei. Banii au ajuns la o firmă care are an de an contracte publice cu doar două instituții, ambele cu bugete generoase.

Europa Liberă a analizat și alte achiziții făcute de Paște cu bani de la buget, într-o perioadă în care discuțiile din spațiul public sunt mai degrabă despre reducerea cheltuielilor.

Dacă târgurile, cadourile și felicitările erau ceva obișnuit de Crăciun, de câțiva ani, și Paștele a devenit o sărbătoare profitabilă. Nu doar pentru firmele care vând diverse sau oferă servicii, ci și pentru aleșii locali care mai adaugă puțin capital electoral pe bani publici.

Anul acesta, mai multe municipii, inclusiv Capitala București, au organizat târguri de Paște. Alte instituții publice și primării au cumpărat cadouri și felicitări, pe hârtie sau televizate. Unele chiar organizează spectacole în zilele de sărbătoare.

Continuarea în PRESShub

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...