Efectele protestului fermierilor și transportatorilor. PSD scade în sondaje. AUR devansează PNL

Data:

Share post:

Evenimentele din ultimele săptămâni, dominate de protestele fermierilor și transportatorilor, aduc schimbări în preferințele alegătorilor. Un sondaj realizat de INSOMAR arată că PSD scade în procente, în timp ce AUR urcă.

Conform acestui sondaj, PSD înregistrează cea mai semnificativă scădere față de lunile anterioare. În schimb, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este formațiunea politică care înregistrează cel mai mare avânt în preferințele alegătorilor, în contextul tensiunilor actuale, și se apropie la doar trei procente de PSD.

Sondaj. AUR, pe locul doi la alegerile europarlamentare

Într-un scenariu de alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar acumula 25% din voturi, fiind urmat de AUR cu 22%.

Partidul Național Liberal (PNL) se menține pe locul 3 cu 21%, în timp ce Uniunea Salvați România (USR) înregistrează o prăbușire în sondaje, ajungând la doar 9%.

SOS România, partidul condus de Diana Șoșoacă, nu înregistrează rezultatele scontate, obținând conform acestui sondaj realizat de INSOMAR mai puțin de 3% din voturile românilor. Acest rezultat e un posibil efect, în contextul acțiunilor controversate ale senatoarei, care au vizat protestele fermierilor și transportatorilor.

psd

Alegerile europarlamentare, cu efect asupra rezultatelor electorale din acest an

În privința impactului alegerilor pentru Parlamentul European asupra următoarelor alegeri din România în 2024, 42% dintre români susțin că acestea vor exercita o influență semnificativă asupra rezultatelor electorale din acest an.

În mod concomitent, în noul sondaj se remarcă o ascensiune semnificativă a preferințelor pentru partidele suveraniste și conservatoare printre cetățenii români.

Întrebați despre nivelul de încredere în familiile politice din Parlamentul European, 34% dintre respondenți au exprimat încredere în suveraniști, în timp ce 32% au manifestat încredere în conservatori.

PSD

Sondaj SOCIOPOL. PNL rămâne pe locul trei

Aceeași tendință în preferințele românilor e reflectată și în sondajul realizat de SOCIOPOL. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD s-ar situa pe primul loc, cu un procent de 29%. Imediat după se situează AUR, cu un procent de 23%.

În schimb, dacă până acum PNL se situa pe poziția a doua în preferințe, noul sondaj o situează pe poziția a treia. partidul a înregistrat un procent destul de scăzut față de prima poziție, de doar 17%.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...