Efectul pe care l-a avut supraimpozitarea imobilelor degradate, la Caracal. De teama impozitului uriaş, proprietarii îşi reabilitează clădirile (VIDEO)

Data:

Share post:

Mai mulţi proprietari de imobile vechi sau terenuri neîngrijite din Caracal au început  reabilitarea sau întreținerea acestora, după ce municipalitatea a aprobat, la sfârşitul anului trecut, o hotărâre prin care impozitul pentru aceste categorii de bunuri să crească cu 500%.

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a declarat că măsura îşi face deja efectele, iar mai multe persoane au notificat primăria vor face lucrări fie de reparaţie, fie de întreţinere pentru a evita impozitul uriaş.

CITEŞTE ŞI: Conspiraţie demontată. Cutremurul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP

Administraţia locală i-a notificat în repetate rânduri pe aceşti proprietari să intre în legalitate, să întrețină imobilele devenite adevarate bombe ecologice şi în acelaş timp pericol pentru trecători.

Chiar şi aşa, 24 de imobile din municipiul vor plăti impozit mărit.

„Posibilitatea pe care ne-a dat-o legea de a impozita clădirile şi terenurile neîngrijite până la 500% a venit ca o mănuşă. Noi am început să identificăm aceste terenuri şi clădiri, încă din anul 2021. Chiar am atenţionat acei prorpietari că sunt monitorizaţi şi că îi rugăm să facă anumite intervenţii pe respectivele terenuri şi clădiri. După aceea, am revenit cu încă o atenţionare – ca să spun aşa – iar la sfârşitul anului am luat hotărârea, prin Consiliul Local, să facem această impozitare. Deocamdată, o facem doar pentru 24 de clădiri şi terenuri din oraş, deşi ele sunt mai multe şi ar putea să intre în această categorie. Uimitor de repede au răspuns, în momnetul când au văzut că impozitarea este aşa de severă. Deja au început să ne spună că fac intervenţii, că vor să vândă, că vor să facă modernizare, că vor să repare. E bine şi aşa şi ne bucură faptul că dorinţa este să se intervină. A fost un succes care ne dă încredere că, în viitor, cei care nu îngrijesc clădirile, terenurile şi construcţiile pe care le iau să ia aminte că vor fi impozitaţi cu până la 500 la sută, impozitul pe respectivele bunuri”, a explicat Ion Doldurea.

Aleşii locali din Caracal au aprobat, în ultima şedinţă din anul 2022, majorarea cu 500% a impozitului pe clădire, începând cu anul 2023, pentru 24 de imobile din municipiu din cauza străzii avansate de degradare a acestora.

Potrivit deciziei CL Caracal, imobilele se încadrează în categoria celor neîngrijite, cu un punctaj  de peste 70%, conform notei de constatare a stării tehnice întocmită de Comisia de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite din Caracal.

Legea 227/2015 privind Codul Fiscal permite administraţiilor locale să suprataxeze clădirile care sunt neîngrijite de proprietari.

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...