Elev prins cu un pistol la şcoală. Arma a fost găsită de un profesor

Data:

Share post:

Un elev de clasa a XII-a s-a ales cu o amendă după ce a mers la şcoală cu un pistol cu bile, de tip airsoft. Arma, care a şi fost confiscată, a fost descoperită de un profesor care a anunţat autorităţile.

Potrivit IPJ Mureş, incidentul a avut loc luni, la un liceu din Sovata, însă a fost anunţat autorităţilor în cursul zilei de marţi.

”La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării”, transmit oficialii IPJ Mureş.

Conform acestora, elevul care a mers cu pistolul la şcoală are 18 ani şi este din Sovata. El a fost dus la sediul Poliţiei şi amendat contravenţional cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor din Legea 295/2004 care stipulează că ”sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...