Emil Moţ spune că Drumul Expres Craiova-Piteşti va ajuta la continuarea dezvoltării Slatinei

Data:

Share post:

Primarul Slatinei Emil Moţ a fost prezent, marţi, pe şantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres, care va fi dat în trafic începând de sâmbătă.

Edilul a afirmat că drumul de mare viteză va ajuta la continuarea dezvoltării Slatinei.

„Toată lumea ajunge mai repede la Slatina! În primul rând, din punct de vedere economic, este cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla. Știți foarte bine, noi, la Slatina, avem cea mai puternică platformă industrială, avem aceste mari firme care ne susțin din punct de vedere economic pe noi, toți locuitorii din Slatina și, bineînțeles, ca infrastructură, aceste firme au nevoie ca să ajungă cât mai repede cu produsele pe care le produc ei și materia primă din care le fac. Din punct de vedere al traficului din orașul Slatina, la fel, este cel mai bun lucru.

Vedeți acum, în aceste zile, traficul este infernal, atât în Slatina și Balș, cât și între Balș și Craiova sau Pitești și Slatina. Acum ne dăm seama, când acest tronson este închis ca să poată să fie redat publicului larg, cât de greu este fără drumul expres.

Și cu această ocazie vreau să le mulțumesc atât guvernanților noștri, premierilor și, în primul rând, lui Sorin Grindeanu, că dânsul a dat semnătura de început, și domnului Marcel Ciolacu care ne susține și are grijă de tot ce înseamnă regiunea noastră, a Olteniei. Prin acest drum expres noi vom profita la maxim ca să ne mărim atât parcurile industriale, cât și capacitatea economică și să creștem nivelul de trai al oamenilor din orașele noastre”, a spus Emil Moţ.

Tronsonul Valea Mare-Coloneşti din DEx 12 va fi dat sâmbătă traficului rutier.

Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.

Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).

Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme.

Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...