Erou condus cu onoruri pe ultimul drum. Cosmin a murit încercând să salveze o fetiţă de la înec (VIDEO)

Data:

Share post:

Aproape 200 sute de oameni s-au adunat joi la căpătâiul agentului de poliție din Penitenciarul Botoșani, care a murit înghițit de valuri. Cosmin a salvat un copil de la înec, însă cu prețul propriei vieți. 

 

La slujbă iau parte zeci de colegi din cadrul Poliției Penitenciară și Jandarmerie, care au dorit să fie alături de Cosmin și s-au adunat să-l conducă pe ultimul drum. Prezent este și comandantul Penitenciarului. Trupul neînsuflețit al bărbatului este depus la Biserica „Sf. Mina” din Tulbureni și va fi înmormântat în cimitirul din localitate.

În urma dispariției fulgerătoare a acestuia rămâne o soție îndurerată, dar și cei doi copii ai cuplului, în vârstă de cinci, respectiv un an.

“A gândit să salveze o viață, s-a gândit că este un copil acolo când a făcut lucrul acesta și el are copii mici. S-a dus acolo să-l salveze. Și iată, ce rânduială, a salvat acea viață, dar s-a vrut o jerftă, se pare”, a spus preotul paroh în timpul predicii de la slujba de înmormântare a tânărului polițist.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost purtat de colegii lui Cosmin de la trupele speciale. Sicriul a fost acoperit cu tricolorul.

Un moment emoționant, care a adus lacrimi pe chipurile tuturor, a fost când purtătorul de cuvânt al Penitenciarului a rostit câteva versuri din partea colegilor despre Cosmin.

“(…) Omul mereu zâmbitor
Calm, cuminte și senin
Cât erai de răbdător
Cum putem noi să ne luăm rămas bun de la tine
Trebuie să acceptăm. Cosminașul nu mai vine.
Am rămas cu amintiri.
Și cu multe povestiri
Și cuvinte prețioase! (…)”.

„Cosmin a îngenuncheat o unitate întreagă”

Toți colegii lui Cosmin au rămas marcați de vestea morții acestuia, tânărul polițist murind ca un adevărat erou.

„Cu mare durere în suflet astăzi conducem pe ultimul drum pe al nostru coleg Cosmin, un om minunat, un prieten adevărat, un familist convins, un om al căror virtuți confirmă cele mai mari sacrificii pe care le poate face atât în uniformă, cât și fără ea. Atât în timpul liber, cât și la serviciu. Ne despărțim de cel care a îngenuncheat o unitate întreagă, dar care prin puținul timp alături de noi, a confirmat ce înseamnă datoria, ce înseamnă eroismul, ce înseamnă să fie un adevărat om între oameni. Cu și pentru oameni. Dumnezeu să te ierte!”, a transmis Anna-Maria Rotariu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani.

Tragedia a avut loc în seara de vineri, 18 august, când două persoane au dispărut în mare, la Eforie Nord (Steaua de Mare) și la Vama Veche (plaja Golful Pescarilor). După două zile de căutări, scafandrii l-au scos pe polițist din apă, din nefericire, mort.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...