Etape importante parcurse în realizarea Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti

Data:

Share post:

Directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruţ, a anunţat că au fost parcurse două etape importante în realizarea Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti şi a menţionat că prima etapă se referă la scoaterea fondului forestier a suprafeţelor de pădure de pe culoarul autostrăzii, iar cea de-a doua etapă se referă la faptul că cercetările arheologice sunt finalizate în proporţie de peste 70%.

Călin Cosmin Petruţ a anunţat, joi, pe pagina de Facebook a instituţiei pe care o conduce că Secţiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Piteşti se află în atribuţia DRDP Craiova.
“În această perioadă, au fost parcurse două etape importante. Prima etapă este scoaterea din fondul forestier a suprafeţelor de pădure de pe culoarul autostrăzii, a fost emis ordinul de ministru, început deja activitatea de inventariere şi marcare, urmând ca în perioada următoare să înceapă şi defrişarea în fond forestier”, a explicat directorul regional al DRDP Craiova.
El a prezentat şi stadiul cercetărilor arheologice pe acest şantier.
“A doua etapă este cea a cercetărilor intruzive pentru identificarea potenţialului arheologic, acestea au fost finalizate în proporţie de peste 70%. În urma acestei etape, au fost identificate şapte situri arheologice, din care trei se află deja în cercetare. Prin documentaţia de atribuire a lucrărilor pentru aceasta sectiune, Constructorul a fost informat de existenţa a cinci situri arheologice, a căror cercetare trebuie realizată în perioada de proiectare. Programarea cercetării arheologice se face într-un interval de timp care nu afectează lucrările de execuţie, mai ales că suprafaţa ocupată de siturile arheologice reprezintă un procent de doar 3% din lungimea totală a secţiunii 3”, a mai afirmat directorul regional DRDP Craiova.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...