Explozie şi incendiu puternic la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu (VIDEO)

Data:

Share post:

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați miercuri la Rafinăria Petromidia Năvodari.

Un incendiu a izbucnit miercuri la rafinăria Petromidia din Năvodari, potrivit ISU Constanţa. Incendiul a fost precedat de o explozie. De pe plaja din Mamaia se poate observa un fum foarte dens dinspre rafinărie

Planul Roșu de Intervenție la Rafinăria Petromidia

Pompieri din trei judeţe au fost trimiţi la intervenţie. Informația a fost confirmată de prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. „Intervenim cu 9 autospeciale de stingere,, cinci ambulanțe SMURD, trei ambulanțe SAJ două autoscări. Vin în sprijin altre cinci autospeciale de la Călărași, Ialomița și Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție“ – a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Surse din cadrul Primăriei Năvodari au confirmat că este vorba despre un incendiu foarte grav. Nu se știe momentan numărul victimelor, dar din primele informaţii se pare că nu ar fi vorba de răniţi. Un laborator al Gărzii de Mediu a fost trimis în zonă pentru analize.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...